skorek11xn Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam serdecznie kolegów, jednocześnie chciałbym się przywitać z tym forum. Mam problem ze swoim połówkowym fisem. Doszły mnie informacje, że potrafi on wyświetlić tylko informację o otwarciu drzwi oraz temperaturę zewnętrzną. Problem polega na tym, że ostatniego brakuje. Takowej temperatury nie wyświetla. Czujnik w aucie jest, sprawdzone organoleptycznie oraz VAG'iem. Program nie podaje żadnych błędów odnośnie tego czujnika, jednocześnie udało się nim temperaturę uzyskać, więc zakładam że jest sprawny. Natomiast jedyne co mój mini komputer pokazuje, to informację o kończących się heblach(która notabene wyświetlana jest cały czas i wyłączyć/przełączyć się jej nie da) oraz od czasu do czasu przypomni się, że trzeba zatankować. Wiem na 100%, że mam 1 wypaloną linie czego dowodem jest brak jedengo piksela w ikonce otwartych drzwi, sprawdzałem pod światło, nic się tam nie jarzy(na wypadek gdyby coś się nie podświetlało). Jedyne co mogę, to lewym cypelkiem przełączyć jednorazowo komputer w tryb testu diagnostycznego po którym wywala mi tylko duży napis OK! po czym znów wyświetla tylko komunikat o kończących się heblach. Szukałem po forach, odpowiedzi nie znalazłem. Może trzeba coś w VAG'u aktywować żeby ten zasraniec zaczął wreszcie pokazywać tą temperaturę, bo chociaż aby to mógł pokazać. Ktoś, coś?
marcin_franz Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Jak zrobisz hamulce, to przestanie pokazywać info o heblach, a pokaże się temperatura Wysłane z terenu
skorek11xn Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 Ooooo... a to nie fajnie Pod informacją o konieczności wymiany hebli jest jeszcze kupa miejsca No nic, pozostaje tylko umówienie się i zrobinie ich - niezależnie od wskazań komputera.
marcin_franz Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Ta kupa miejsca jest do wyświetlania biegu w przypadku automatycznej skrzyni biegów Wysłane z terenu
kwak3 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam mam ten sam problem i podobne auto. Tylko ze ja mam hamulce dobre. Uporałeś się z tym ? Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez kwak3
Rekomendowane odpowiedzi