radus2000 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam serdecznie mam prośbę o naświetlenie sprawy. Samochód audi a4 b8 rok 2011 silnik CAHA . Komp pokazuje błąd VAG00710 : silnik nastawczy klapy rozmrażania . Przekroczona górna wartość nastawcza , rodzaj usterki statycznie . Proszę o naswietlenie w miarę możliwości jak się mogę do tego zabrać a mianowicie gdzie w w/w samochodzie on się znajduje i jak się tam dostać. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Robiłes testy wykonawcze ? co sprawdzenia silniczek V107
radus2000 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam profil poprawiony , jeszcze nic nie robiłem gdyż samochód dopiero kupiony a kilka błędów wyskoczyło podczas sprawdzania w serwisie przed zakupem. Chciałem sie dowiedzieć coś więcej odnosnie tego problemu ale rozumiem z Twojej wypowiedzi że najlepiej byłoby zrobić testy wykonawcze i ewentualnie posiłkować się dalej tym tematem http://a4-klub.pl/index.php?/topic/291160-blad-klimatyzacji-na-vag-w-komputerze-dodatkowo-smierdzi-z-niej/ i jeszcze ewentualnie pytanko czy w razie usterki silniczka v 107 miałbyś jeszcze taki na zbyciu ? . Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Trzeba pierwsze skasowac błedy oraz sprawdzic czy nie wróca .Dlatego robi sie testy w danym sterowniku ( silniczki pracuja w pełnym zakresie) a wtedy mamy odpowiedz .Masz ten sam bład ? 1 Fault Found:00710 - Defroster Flap Positioning Motor (V107) 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent
radus2000 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Opublikowano 9 Listopada 2014 U mnie jest zapis w pamięci usterek numer: VAG00710: Silnik nastawczy klapy rozmrażania rodzaj usterki 1 : Przekroczona górna wartość graniczna rodzaj usterki 2 : Statycznie Priorytet :3 testów żadnych nie robiłem nie mam ogarniętego nikogo z kompem a chcę najpierw przerejestrować i ubezpieczyć żeby się gdzieś poruszać.
Rekomendowane odpowiedzi