Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa fajek świec żarowych w Audi A4 B5 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobilem jak kolega wyzej napsal i efekt lepszy niz lutowanie a roboty na 2 minuty

Opublikowano

Dokładnie. Ja dostałem od kolegi nowe fajki audi ale nie chciałem ciąć i lutować. Więc wpadłem na to aby stare reanimować. Jeżdżę tak juz druga zimę i jest ok. Czasami wystarczy pomyśleć niż kupować konektory w sklepie często koloru niebieskiego lub czerwonego dorabiać dłuższe kable i robić wiochę. Z resztą te konektory ze sklepu nie są najlepszej jakości jeśli chodzi o przewodzenie prądu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli ktoś ma problem z tymi fajkami i nie chce wkładać tych niebieskich, to zapraszam na priv, mam do sprzedania ori fajki z VW z kabelkami :) jedyne co trzeba zrobić to połaczyć stare z nowymi kabelkami i wszystko gra i huczy :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Dobra robota;)

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 10.03.2015 o 10:44, samekgsx550 napisał:

Dla zainteresowanych mogę wrzucić foto jak to wygląda.

Jestem zainteresowany:)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 10.03.2015 o 10:44, samekgsx550 napisał:

Moim zdaniem taki zabieg nie ma najmniejszego sensu.

Ponieważ jeżeli oryginalne fajki (już skruszone i popękane) obierzemy ładnie z tej gumy to ukarze na się mały konektor w plastykowej

obudowie kątowej. Najlepiej obrać to małymi szczypcami. Wygląda to po usunięciu gumy jak oryginalna fajka z tym że malutka.

Plastyk jest rozbierany na zatrzask. Po rozebraniu w środku mamy identyczny konektor co kolega powyżej zakupił z tym że luźno wchodzi na świece. Należy delikatnie zacisnąć kombinerkami po czym rozbieraną osłonę kontektora złożyć z powrotem do kupy.

Nie musimy ciąć żadnych kabli i nic lutować. Wszystko trzyma się ciasno. Estetycznie wygląda to jak oryginał, czego nie można powiedzieć o konektorkach ze sklepu.

Dla zainteresowanych mogę wrzucić foto jak to wygląda.

Kolego a powiedz mi jak wyciągnąć konektor z tej drugiej cześć bo za Chiny nie chce mi wyjść żeby szczypcami go trochę przygnieść???? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam jeszcze inną opcję - kupiłem używaną wiązkę świec z Craftera 2.5 TDI (nr 076971277). Przewody są z fabrycznie zaciśniętymi konektorami, dokupiłem do tego ori kostkę 4-pinową i zacisnąłem konektory na przewodach z instalacji samochodu. Wszystko pasuje, wiązki są dużo młodsze plus dodatkowo zostaje jedna fajka w zapasie.

• 3 lata później...
Opublikowano

Po czasie wcześniejszy mod zdechl wiec dokupiłem ori wiązkę z opla(,mogę podać nr) zlutowałem i jest git,do tego dalem sb kontrolkę w środku by wiedzieć kiedy grzeją swiece.

W szaraku dorobilem z mercedesa i jest git