Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Listwy Dekory LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajne rozwiazanie. mod chyba zaczerpniety z nowszych modeli audi bodajrze z q7?? fajnie to wyglada trzeba bedzie sie pobawic troche u ojca w b6. w b5 raczej kiepsko z miejscem bedzie a w dystanse na dekory raczej niema sie co bawic

Opublikowano

a jak jest z poborem prądu przez te taśmy niech się wypowie jakiś elektryk ;) no bo jak by nie było taka listwa 75cm na pewno czerpie więcej prądu niż jedna dioda która oświetla klamkę

Opublikowano

Ja juz mam tak 2 lata nic się nie dzieje i jest oki wszystko.

fajne rozwiazanie. mod chyba zaczerpniety z nowszych modeli audi bodajrze z q7?? fajnie to wyglada trzeba bedzie sie pobawic troche u ojca w b6. w b5 raczej kiepsko z miejscem bedzie a w dystanse na dekory raczej niema sie co bawic

Ja to widziałem w a6 c5 jako ori
Opublikowano
  • Autor

Taki pasek led idzie dostać gdzieś w zwykłym sklepie? Nie mówię tutaj o allegro. Jutro bym kupił, a w sobotę działał :decayed:

sklep/hurtownia elektryczna

no właśnie też mnie to dziwi nie robiąc nic dekorom (dziurek itp) to listwa jest przyklejona i jak jest zamontowany dekor świeci w strone drzwi, światło się rozprasza i wychodzi każdą możliwa szczeliną i właśnie pytanie jak to ukierunkowałeś że wypada światło na dół :o albo jakieś dokładniejsze foto :D

widać na fotce jak jest zamontowane - taśma led ma to do siebie, że ma szeroki kąt świecenia :wink: stąd efekt

Fajnie to wyszlo. :) a w przypadku gdy nie mamy pakietu swiatlo to gdzie/w co najblizej mozna by sie wpiac?

sterowanie elektrycznych szyb

Fajnie to wyszlo. :) a w przypadku gdy nie mamy pakietu swiatlo to gdzie/w co najblizej mozna by sie wpiac?

Podświetlenie przycisków elektrycznych szyb.

Nakładam prawa autorskie na zdjęcia ;-)

o to to. dokłanie, fotki to robota bidzia, ja tylko mówiłem jak aparat ustawić :decayed:

secio, zrobiłem u siebie pół na pół i mi się nie podobało, dlatego zrobiłem w silikonie. kristof, patrz wyżej. grzegolas - krzywdy to na pewno nie zrobi instalacji, secio lata kupe czasu, w b5 też kombinowałem z ledami w lampkach podsufitki, tylnych lampach i nic się nie działo

Opublikowano

Ja juz mam tak 2 lata nic się nie dzieje i jest oki wszystko.

Ja to widziałem w a6 c5 jako ori

w C5 takie bajery były?? chyba C6?? :huh:

Opublikowano

Pierwsza co z dużym gliem wychodziła to już to było.

Opublikowano
  • Autor

c6, c5 nie miało takich bajerów. ja to widziałem w q7 lift i mnie podjarało :jerk:

Opublikowano

Skoro nic nie dzieje się z instalacją to trza się brać za oświetlenie dekorów na Święta jak znalazł będzie :oklasky: Ok a są jakieś doświadczenia co do rodzajów diody ? chodzi mi o wielkość. Są z popularnych SMD 3528 , 5050 moim zdaniem to chyba jak najmniejsza co by tylko podświetlało dekory...

Opublikowano

takich ledów do mam od ....

zawsze zostają mi jakies małe odpady po montazach mebli :decayed: bede miał do rezac

Opublikowano

Siemian tez w swoim ma zrobione Ledy w dekorach ale jemu świecą tylko dołem

Najlepiej zrobić dziurę w boczku aby przeszła mała wtyczka taka jak w podłączeniu podświetlania np: kubka

Opublikowano

Rozumiem że listwa świeci się z zza dekora przez szczelinę ? Bo tak nie do końca jarze :)

Opublikowano
  • Autor

Rozumiem że listwa świeci się z zza dekora przez szczelinę ? Bo tak nie do końca jarze :)

tak, zza dekora. nic nie trzeba ciąć w boczku - jest otwór montażowy na klips/zatrzask dekora, przez który puszcza się kabel, tam wtyczka typu oświetlenia lampek co są w boczkach śmiało przejdzie...
Opublikowano

c6, c5 nie miało takich bajerów. ja to widziałem w q7 lift i mnie podjarało :jerk:

c6 miało w pełnym pakiecie ambiente

p1050634-26512.JPG

Opublikowano
  • Autor

c6 miało w pełnym pakiecie ambiente

p1050634-26512.JPG

tylko tam chyba w dekorach światłowód jest. w c6 fajnie regulujesz natężenie światła z pozycji MMI :giveheart:

oczywiście na fotce też jest lekko podkręcone oświetlenie, bo na żywo aż tak to nie napierdala

Opublikowano
  • Autor
tak jak mówiłem, światłowód. szkoda że biały tam jest, ja jednak wolę czerwień, nie skupia tak wzroku, jak biel :wink:
Opublikowano

A nie próbowałeś taśmy przykleić zamiast do dekoru to do boczka?

Opublikowano

Z tego kiedyś robili ringi ;-) a światłowod to nic innego przecież. Tyle że jest z tyłu 'ponacinany' i na tych nacieciach jest właśnie załamanie światła.