Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Schemat podłączenia we wtyczce przy haku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebny mi schemat do podłączenia gniazda przy haku gdyż poprzedni właściciel uciął gniazdo zostały tylko kable i niewiem jak je podłączyć w gniezdzie standardowym 7dmio pionowy. Audi a4 b7

Opublikowano

w B7 fabrycznie nie było gniazda 7-mio pinowego tylko 13-sto. Jeżeli masz siedmio pinowe to pewnie dokładany hak. Więc pewnie kolory przewodów też inne niż w fabryce.
Wpisz w gogle gniazdo przyczepy 7 pin i zobacz obrazy jakie wyszuka, znajdziesz tam grafikę która obrazuje który pin jest za co odpowiedzialny.

Opublikowano

Ja chce założyć jakiekolwiek gniazdo, może być nawet 13sto pionowe. Hak i wiązką oryginał bo nawet sterownik jest. Tylko teraz pytanie który kolor gdzie podłączyć bo schematu nie mogę znalezc

Który pin w gniezdzie za co jest odpowiedzialny to ja wiem, tylko który kabel z auta podłączyć to już gorzej

Miernikiem nie idzie sprawdzić który kolor kabla za co odpowiada. Jedynie masa wiadomo. I w jednym cały czas jest prąd gdy kluczyk jest w stacyjce. Czarna magia trochę. Pomoże ktoś?

Opublikowano

jak jest ori instalacja to kolory przewodów powinny się pokrywać z tymi co są przy lampach i musisz się określić jakie gniazdo chcesz założyć bo przy 7 pin zostanie ci kilka nie podłączonych takich jak druga masa , od świateł cofnia , plus o którym piszesz dla zasilania przyczepy oraz jeżeli nie działa ci światło przeciwmgielne w aucie trzeba zmostkować dwa przewody szaro-biały z szaro-żółtym (o ile się nie mylę ale to do sprawdzenia) do sprawdzania takich rzeczy najlepiej nadaje się zwykła kontrolka z żarówką

Opublikowano

wyślij mi maila na priv to odeślę schemat instalacji haka w b7