Rapek Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Hej, mam takie pytanie otóż moja turbinka podczas przyspieszania syczy tak jak by dostawała gdzieś lewe powietrze. Sprawdziłem wszystkie węże i są szczelne. Moje pytanie brzmi jak myślicie czy to Turbo już zaczyna siadać? Dodam ze miedzy 2800 - 3200 +/- czuje lekkiego muła tzn jak by ktoś przytkał mi turbo. Wiem czym jest turbo dziura ale ona nie objawia sie z taką siłą. (być może się myle). Wszystkie sugestie koncepcje mile widziane. 1,9TDI AFN Pozdawiam Edytowane 24 Listopada 2014 przez Rapek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edekxp Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Jak syczy to może ucieka. Dorabia się krążek i przykręca w rurę za filtrem powietrza, potem sprężone powietrze 1.5bara.Wtedy szukać gdzie syczy.Najlepsza metoda. Edytowane 24 Listopada 2014 przez edekxp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapek Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 dziękuje za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Jak już napompujesz powietrze w układ w celu sprawdzenia szczelności to popsykaj po wężach wodą z płynem do naczyń. W ten sposób znajdziesz najmniejszą nieszczelność. Lecą bombelki. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi