pitman Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 ładna furka i jak na ten rok wygląda na dobrze utrzymaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fusse Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 powiedz co tam wyszlo z notlaufami? :> mi zaczelo szumiec jakies lozysko z przodu i puka mi jakis wahacz... rok temu zmienialem lozyska i zawieszenie prawie cale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 powiedz co tam wyszlo z notlaufami? :> mi zaczelo szumiec jakies lozysko z przodu i puka mi jakis wahacz... rok temu zmienialem lozyska i zawieszenie prawie cale... Ja na swoim łożysku niecałe 10kkm zrobiłem A w piątek znowu wymiana. No właśnie reniu, co z tym twoim notlaufem... Z tego co pamiętam to miałeś niedawno czyszczoną turbawkę, kolektor, wycięty kat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fusse Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 powiedz co tam wyszlo z notlaufami? :> mi zaczelo szumiec jakies lozysko z przodu i puka mi jakis wahacz... rok temu zmienialem lozyska i zawieszenie prawie cale... Ja na swoim łożysku niecałe 10kkm zrobiłem A w piątek znowu wymiana. No właśnie reniu, co z tym twoim notlaufem... Z tego co pamiętam to miałeś niedawno czyszczoną turbawkę, kolektor, wycięty kat... ja tez kolo 10k zrobilem...to przeciez jakas paranoja... dodam,ze to byl FAG... tak FAG. albo cos sie stalo na prasie albo nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 8 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 powiedz co tam wyszlo z notlaufami? :> mi zaczelo szumiec jakies lozysko z przodu i puka mi jakis wahacz... rok temu zmienialem lozyska i zawieszenie prawie cale... Ja na swoim łożysku niecałe 10kkm zrobiłem A w piątek znowu wymiana. No właśnie reniu, co z tym twoim notlaufem... Z tego co pamiętam to miałeś niedawno czyszczoną turbawkę, kolektor, wycięty kat... ja tez kolo 10k zrobilem...to przeciez jakas paranoja... dodam,ze to byl FAG... tak FAG. albo cos sie stalo na prasie albo nie wiem. Ja miałem Optimala. I tak wszystko made in china Sorry Reniu za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Żaden OT, przecież gadamy na temat Czekam na mechaniora który to ogarnie kompleksowo. Wiele rzeczy zostało zrobionych ale zabrakło tego wykończenia, niech profesor zajrzy Mam już dosyć macania w ciemno dlatego sprawa zostanie ogarnięta w najbliższym czasie, nie mam innego wyjścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juji1906 Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Witam mam pytanko a mianowicie jak wypolerowałeś końcówki wydechu ? Sam czy może jakiś fachowiec ci to zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Sam dłubałem Roboty w pip bo strasznie zasyfione miałem te rurki. Przede wszystkim miałem głębokie wżery, które widać na fotkach. Najpierw zjechałem je szlifierką kątową z tarczą lemelkową (ziarno 120) aż do usunięcia wżerów: http://www.narzedzia.pl/pl/productDetails/1056_Tarcza_lamelkowa.html (przykładowy link) potem na wiertarce tarczą listkową jadąc (ziarno 100) od góry w dół usuwałem poziome ślady po przejściu kątówki http://www.elektro-narzedzia.pl/sciernica-listkowa-mn-68-814-duplicate_3060.html (znowu przykładowy link) Głaskania sporo a nie można zbyt długo trzymac w jednym miejscu bo robią się zagłebienia i przegrzewa się rurka. Trzeba pamiętać że miejsca mało, szczególnie między rurkami więc tarcze/końcówki nie powinny być zbyt duże. Dobrze też zwalić zderzak by mieć dobre dojście (w sumie najgorszy etap pracy). Po wstępnym oczyszczeniu rurek z syfu i wżerów przyszedł czas na mozolne szlifowanie papierami wodnymi. Ja użyłem papierów 600, 800, 1000 i 1200. Pociąłem sobie papier na prostokąty ok 10 do 15 cm i pucowałem aż przestawały pojawiać się nowe rysy. Oczywicie papier trzeba często moczyć bo woda wypłukuje starty materiał. Kup sobie po 2-3 arkusze tych papierów bo trochę schodzi. Gdy przejechałem ostatnim papierem było już ładnie i błyszcząco, jednak brakowało ostatniego szlifu... na rurki nałożyłem pastę G3 i odpaliłem wiertatkę z filcem: http://www.materialypolerskie.pl/standard/shop/24-8--Filc-polerski-Form-ZY-10x14-na-trzpieniu-d3mm.html (przykładowy link) Juz po pierwszym muśnięciu pojawiło się "lustro" i banan na mojej twarzy Ogólnie jestem baaardzo zadowolony. Wiadomo że idealnie nie da się zrobić tak starych rurek z takimi głebokimi wżerami (pierwsze foto) ale drobne niedokonałości są widoczne z na prawde bliskiej odległości. Patrząc normalnie jest ideał i syci mnie to niesamowicie. Roboty z tym sporo ale im dokładniej się z tym pobawisz tym efekt będzie lepszy.[br]Dopisany: 09 Marzec 2011, 21:13_________________________________________________[br] [edit] Dawno mnie tu nie było, więc napiszę co będzie się działo w najbliższym czasie. - wymiana kompletu wahaczy Lemforder - osłony słupków, trójkąty na drzwi w czarnym połysku - lampki drzwiowe i na nogi z przodu - zmiana obszycia podłokietnika (materiał identyczny z fotelami mam) - ślizgi foteli Aha, póki co notlaufa nie ma (tfu tfu tfu), czujnik położenia wału korbowego wymieniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 - ślizgi foteli co z nimi? jak cos to mam kupe gratow do foteli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Bujają się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 no i? co jest tego przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 17 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=171083.0 drobiazg, koszt niewielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 17 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 łłłłłe to nie jest od fotela..... tylko wklada sie to na prowadnice ktora jest na podlodze.... ja mam wszystko ale od foteli nawet te tylne gumy ale tego nie bo to nie od fotela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Mała rzecz, a cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Czekałeś na mnie ze zdjęciem? Ładna robota, gdzie obszywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nie filozuj patrzylem czy nie ma Twoich, by nie powielać tematów Spoko, wielkie dzięki za podpięcie pod zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Fajnie wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reniu Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Manny... pokaż co masz dla siebie zdeczko masz więcej giftów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manny90 Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Manny... pokaż co masz dla siebie zdeczko masz więcej giftów Zapraszam http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=101383.135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi