Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z immobilizerem + zamykaniem się auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z immobilizerem, czasami musze przekręcić kluczykiem po 6 razy, żeby przestała migac kontrolka od immo. Mam zwykły kluczyk taki cienki, on jest zakodowany? Drugiego niestety nie mam. Drugi problem, od wewnątrz nie da się zamknąć auta, nie ma przycisku, a jak się naciśnie na 'grzybka' to zamkną się tylko te jedne drzwi (nie wiem czy taka wersja czy powinny się zamykać wszystkie), ale chodzi o to, że czasem zgasze auto, wysiade i zamyka mi się samochód sam od siebie. Ktoś może wie dlaczego?

Opublikowano

Problem immo - standardowy problem w tym modelu, poruszany setki razy na forum. W kluczyku masz tak zwaną "pestkę". W koło stacyjki masz natomiast pętlę indukcyjną - w skrócie ona rozpoznaje kod kluczyka. I problem leży właśnie w tej pętli a dokładnie w jej połączeniu z dalszą instalacją - mała kostka pod stacyjką.

Ściągasz kierę, całą osłonę kolumny aby się do niej dostać. Tam pod stacyjką będziesz miał tą małą kostkę. Przeczyść ją, może jakieś WD itp. powinno pomóc. U mnie wystarczyło przedmuchać.

PS: i nie pytaj jak to wszystko zdemontować bo masz już takie tematy na forum. Jest pełno fotostory jak krok po kroku to zrobić.

Opublikowano

Wiem jak to zdemontować, bo już miałem okazję, dzięki za pomoc, niedługo spróbuję to zrobić, a ktoś coś wie dlaczego to auto się zamyka samo?

Opublikowano

A w środku przy klamce drzwi kierowcy nie masz czasem takiego pstryczka który blokuje wszystkie drzwi?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam właśnie.

Opublikowano

Pstryczki były w poliftach.

Opublikowano

Pstryczki były w poliftach.

Ja mam przedlifta '97 i mam pstryczek

;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A ktoś wie dlaczego może mi się zamykać auto samo od siebie?

Opublikowano

A nie masz czasem jakiegoś dołożonego centralnego z pilota?

Opublikowano

Nie, nie mam pilota nawet.