Robokop Opublikowano 24 Września 2015 Autor Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) Teraz nie czyscilem, ostatnio chyba w styczniu, po kazdym czyszczeniu turbo wszystko dzialalo ok wiec nie wydaje mi sie zebym zle zlozyl turbo zreszta konstrukcja jest w miare prosta i chyba nie da sie tego zle zlozyc, dopiero po jakims czasie problem wraca i to mnie zastanawia czy problem nie tkwi gdzie indziej(Katalizator, egr, IC? nie mam pojecia) Postaram sie ogarnac temat z tym wakuometrem, a jezeli bd musial kupic to taki moze byc? http://allegro.pl/wakuometr-manometr-podcisnienia-0-1bar-1-8-i5580354864.html dzieki za rade Edytowane 24 Września 2015 przez Robokop
ciahciah Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 turbo można złożyć źle http://allegro.pl/wakuometr-radialny-od-1-do-0-bar-i5666762776.html
Robokop Opublikowano 29 Września 2015 Autor Opublikowano 29 Września 2015 ok zakupilem, wysle foty z pomiaru, a jak nie to foty z rozebranego czesciowo turbo moze zle zlozylem sie zamotalem hehe Hej, wlasnie jestem po sprawdzeniu, cisnienie pokazuje -0.8 bar
lukaszooo Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Powiedz jeszcze gdzie masz te -0,8
Robokop Opublikowano 1 Października 2015 Autor Opublikowano 1 Października 2015 ... zaopatrz się w wakuometr ten najtańszy z allegro i podaj ile pokazuje podczas włączonego 011bs na wężyku idącym na gruszkę
lukaszooo Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) na gruszcze ksiązkowo jest - 0,63 i na tyle ustawia sie długość sztangi Edytowane 2 Października 2015 przez lukaszooo
ciahciah Opublikowano 2 Października 2015 Opublikowano 2 Października 2015 książkowe dobrze że nie mam żadnych książek i nie lubię cokolwiek czytać czy n75 jest ok można sprawdzić tylko w trakcie dwóch stanów pracy, max otwartego i max zamkniętego bo w stanie tym pośrednim może pokazywać te książkowe 0,63 a po zamknięciu będzie nie zero a 0,1 albo 0,2 i wiadomo że n75 jest do kosza albo przy założeniu że vacum pompa ok n75 nie daje w max 0,8 które jest na nowym tylko 0,65 i zaworek szrot, ja przyjmuje zasadę do 0,72 może być, poniżej nie
Robokop Opublikowano 2 Października 2015 Autor Opublikowano 2 Października 2015 czyli z podcisnieniem wszystko ok, wiec co moge jeszcze zrobic? turbo pewnie do czyszczenia no i czy przypadkiem zle go nie zlozylem. na budziku od kad go mam jest juz 225tys km, kat i egr dalej siedza a czytalem, ze zalecane jest pozbycie sie obu elelmentow
ciahciah Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 chyba wszystko co można zrobić już zostało napisane wiec może przeczytaj cały temat od początku dla utrwalenia wiedzy
Robokop Opublikowano 5 Października 2015 Autor Opublikowano 5 Października 2015 ok rozumiem, napisz mi tylko jeszcze co do tego egr i katalizatora bo dalej na ten temat nikt nic nie powiedzial, ....auto pojdzie pod mlotek
Robokop Opublikowano 6 Października 2015 Autor Opublikowano 6 Października 2015 chodzi mi o ty czy przy takim przebiegu i czasie katalizator i egr mu nie szkodzi, czy to nie jest skutkiem zapychania sie turbiny?
ciahciah Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 różnie bywa, jedni zapchają kata po 150tys km, mój po ponad 300tys km był ideał także bardziej traktowanie ma znaczenie + sprawna jednostka bez usterek aniżeli przebieg, egr jak jest szczelny i w pełni sprawny podobnie jak cała reszta silnika ma tyle wspólnego z zawalaniem turbo co piernik do wiatraka
Robokop Opublikowano 7 Października 2015 Autor Opublikowano 7 Października 2015 ok, dzieki za wszystkie porady i informacje pozdro
Rekomendowane odpowiedzi