piogorski Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mam taki problem z bagażnikiem od kiedy pojawił się mróz. Samochód jak stoi w ciepłym garażu - wszystko jest ok, klapa bagażnika otwiera się, zamyka, otwiera z pilota. Ale jak pojawia się temp bliska 0,0 lub - to zamek nie chce się zatrzasnąć i nie łapie klapy w ogóle, tak jakby coś przymarzało. Rozbierałem zamek w klapie i nic tam nie można zdiagnozować. przypadek dziwny i nietypowy, myślałem żeby podkręcić gumki odbijaki aby klapa się głębiej zamykała, ale nie jest to regulowane. Wie ktoś jak to zdziałać oby było OK
Rybens Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 miałem to samo pózniej juz wogole sie nie zamykał i wymieniłem na nowy zamek koszt 50 euro w niemieckim aso. Ale sprawdź jeszcze mikrostyk
black4 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 miałem to samo pózniej juz wogole sie nie zamykał i wymieniłem na nowy zamek koszt 50 euro w niemieckim aso. Ale sprawdź jeszcze mikrostyk Witaj!, Niestety jest to dość częsta bolączka B6/B7, miałem w rodzinie 2 takie przypadki. Jedyna recepta to wymiana zamka niestety, Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
lukas18v Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 U mnie też wystąpił taki problem pozostała tylko wymiana zamka. Koszt 264 zł zamek dostępny tylko jako serwis.
Romek.A4 Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Panowie trochę odkopie, czy zamek z avanta podejdzie do sedana ? Jak to wygląda z dopasowaniem, wszystkie do sedana pasują mimo innych numerów?
gabrielAudi Opublikowano 2 Listopada 2015 Opublikowano 2 Listopada 2015 To samo. Czyli usterka związana z zamykaniem klapy bagażnika jest nienaprawialna, inaczej niż w przypadku wymiany blaszki odpowiedzialnej za otwieranie?
MonsterBew Opublikowano 9 Lutego 2016 Opublikowano 9 Lutego 2016 Miałem ten sam problem. Rozebrałem cały zamek dokładnie wyczyściłem, nasmarowałem smarem i problem znikł.
Rekomendowane odpowiedzi