Pitek87 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam proszę o poradę ponieważ zimno przyszło a przy silniku jak jest odpowietrzenie skrzyni korbowej 2 rurki harmonijkowe jak są styłu silnika zbiera mi się tam taka maź w postaci oleju z wodą i zatykają się co może skutkować wysokim ciśnieniem i wypchaniu uszczelek. Jaka moze być przyczyna zbierania sie tego tam.
oca69 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Witam proszę o poradę ponieważ zimno przyszło a przy silniku jak jest odpowietrzenie skrzyni korbowej 2 rurki harmonijkowe jak są styłu silnika zbiera mi się tam taka maź w postaci oleju z wodą i zatykają się co może skutkować wysokim ciśnieniem i wypchaniu uszczelek. Jaka moze być przyczyna zbierania sie tego tam. Pobiera płyn chłodniczy . Robisz zbyt krótkie trasy . Edytowane 6 Grudnia 2014 przez oca69
rafal9119 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Niedogrzany silnik skutkuje wytracaniem sie tego świństwa.
Pitek87 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Praktycznie codziennie jezdze 50 km a co drugi dzien okolo 120 z czego 60 km to trasa wiec powinien byc dogrzany temp. normalnie pokazuje. Płyn chłodniczy w stanie normalnym .
franekd4 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 czesto zapycha sie? jak nie to znaczy ze normalnie nikt nie czyscił wczesniej odmy .przemyj załuz i kontroluj co jakis czas czy szlam szybko sie odklada.Jak szybko to moze byc uszczelka pod głowica ale nie koniecznie.Masz tzw.masło pod korkiem wlewu oleju?
jacek70 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zeszłej zimy też to miałem a jeździłem na Srastrolu. Teraz na oleju LM jest czysto a jeżdżę te same trasy.
Rekomendowane odpowiedzi