Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

odwolanie sie od mandatu w ciagu 7 dni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej po wielkim namysle chce sie odwolac do sadu rejonowego z przyjetego mandatu za przekroczenie predkosci z cywila (wideorejestratora ) powod

bardzo slabe nagranie , wdodatku bardzo gesta mgła i opady deszczu, noc a takze wedle mnie nie moja predkosc (mialem w granicach 70 na 50) wedle miskow 86, a takze wielkie oburzenie na zapytanie ze chce jeszcze raz zoaczyc popelnione wykroczenie..

podczas nagranie predkosc radiowozu siegnela w pewnym momecie100 zas moja tendencyjnie spadala (wiem jak jechalem )

ps wiem wiem ze i tak jechalem wiecej ale nie oto chodzi

jakie mam szanse na wygranie (powolanie bieglego do analizy nagrania) i jakie koszta po przegraniu sprawy

dzieki za wszelkie komentarze

Opublikowano

Cza bylo nie przyjmowac.

jakies cuda sie dzieja z tymi video

mam w aucie kamerę z GPSem, w kwietniu na trasie z Gdanska do Koscierzyny trafili mnie z predkoscia 107km/h na 90

wiadomo mandat ale odmowilem bo na blacie podczas jazdy mialem rowne 100 i caly czas na tempomacie

nie powiedziałem dziadom ze mam kamere z GPSem i w domu sprawdzilem predkosc, było dokładnie 96km/h

gdy mnie wezwali na przesluchanie wreczylem Panu pena z filmikiem

gosc obejrzał a za kilka dni przyszło umorzenie postępowania

Opublikowano
  • Autor

wiem ze moza sie odwolac :( wlasnie nie zdarzylem kupic bo jestem na etapie wyboru wiede z gps :P moze cos polecisz co kupic

Opublikowano

Jutro wrzuce Ci link co mam

Opublikowano
  • Autor

ok ;)

Opublikowano

jezeli przyjales mandat tzn ze zgodziles sie z wykroczeniem . teraz juz nic nie wygrasz , dlatego byla opcja nie przyjmowania i sprawa by trafila do sadu .

Opublikowano

Sorry zapomniałem :facepalm:

Jutro wrzuce info

Opublikowano

hej po wielkim namysle chce sie odwolac do sadu rejonowego z przyjetego mandatu za przekroczenie predkosci z cywila (wideorejestratora ) powod

mandat przyjąłeś czyli przyznajesz się do popełnionego wykroczenia. myślisz, że sąd teraz Ci to umorzy?? na miejscu podpisując mandat przyznajesz, że popełniłeś dane wykroczenia a po namyśle stwierdzasz, że jednak nie?? trzeba było na miejscu nie przyjmować.

co do rejestratorów z gps to kwestia na jakiego sędziego się trafi. jeden umorzy i po wszystkim a drugi powie, że to nie dowód, bo nie jest to atestowane urządzenie pomiarowe a wideorejestrator policyjny jest atestowanym urządzeniem pomiarowym.

Opublikowano

mandat przyjąłeś czyli przyznajesz się do popełnionego wykroczenia

Dokładnie.

bo nie jest to atestowane urządzenie pomiarowe

Również się z tym zgodzę.

Czyli chyba marne szanse masz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wideorejestrator z urzadzeniem pomiarowym ma mało wspolnego , predkosc na wyswietlaczu podawana jest z czujnikow abs radiowozu, a policjant jadac za autem dokonuje pomiaru wzrokowo tzn ma zachowac ten sam odstep od auta poprzedzajacego.

Wiarygodny bylby wideoradar ale te urzadzenie nie oszukuje,a tu nie chodzi o bezpieczenstwo tylko o mandaty