Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] A4 95-99 Ramka 2 din

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam wywalić moje nie ori radio i zamontować jakieś ori 2 din np. SYMPHONY, i tu mam pytanie. Czy są na rynku jakieś zestawy do przeróbki na 2 din do i czy jest z tym dużo roboty. Na pewno trzeba przełożyć klimatron w miejsce popielniczki ale czy przewody sięgną czy są jakieś przedłużki do tego itp. Jeśli ktoś już to przerabiał to proszę o rady :). No i na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego radyjka. Mam na oku coś takiego :

http://allegro.pl/item439792147_audi_symphony_a3_cd_kaseta.html

Nie wiem czy do takiego radyjka można podłączyć 4 głośniki i woofer ?

Opublikowano

Witam,

jeśli chcesz to zrobić w miarę jak oryginał to:

- musisz znaleźć ramkę na 2din, tu z doświadczenia powiem ci ze jest ciezko znalezc uzywaną a o nowej zapomnij cena w aso z choinki, juz do B6 jest o połowę tansza,

- sterownik klimy po lifcie jest troche inny niz do 1din tak wiec kolejny wydatek

- no i chyba jeszcze popielniczke trzeba zmienic z tego co pamietam + lekkie rezanie konsoli srodkowej

:)

ale za to wrażenia potem....

bezcenne!!!

:decayed:

Opublikowano

Witam,

jeśli chcesz to zrobić w miarę jak oryginał to:

- musisz znaleźć ramkę na 2din, tu z doświadczenia powiem ci ze jest ciezko znalezc uzywaną a o nowej zapomnij cena w aso z choinki, juz do B6 jest o połowę tansza,

- sterownik klimy po lifcie jest troche inny niz do 1din tak wiec kolejny wydatek

- no i chyba jeszcze popielniczke trzeba zmienic z tego co pamietam + lekkie rezanie konsoli srodkowej

:)

ale za to wrażenia potem....

bezcenne!!!

:decayed:

Najlepiej by to wyglądało, po wywaleniu konsoli środkowej i zamontowaniu tej po 2 lifcie z panelem 2din, ale jest sporo rezania i trzeba wywalić kupe kasy, więc moim zdaniem lepiej dla zamontowania symphony nie warto wkładać tyle pieniedzy, bo za wszystko zapłacisz 1/5 wartości twojego pojazdu.

Opublikowano

cichy78 zamiast ponosić tak wielkie koszty i przerabiać to wszystko kup sobie lepiej radio Concert CD i będziesz cieszył się czyściutkim brzmieniem muzyki z CD.