Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rezerwa Test Wskazówek Dziwne rzeczy się dziejooo !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobiłem u siebie test Vagiem bo od kilku dni jestem w jego posiadaniu.. nie ważne, miałem od początku problem z rezerwą w mojej a4 jak wracałem nim na kołach od szwaba to zapaliła mi się rezerwa, ok spoko zaraz cpn jakiś i zatankuje się, przejechałem 2km samochód zgasł, ki ch*j? na początku zepsuł się itp itd. kupiony dopiero samochód, milion myśli, na cpn drugim w bańki wachy, zaleliśmy, odpowietrzony, chodzi ok wszystko jasne.

Jeździłem tak jakiś czas ale zaczęło się to robić denerwujące, kupiłem po to vag-a, zrobiłem test wskazówek, każda ma się zatrzymać na środku, lecz u mnie tak nie jest...

Rezerwa zapala się tak jak zaznaczyłem na zdjęciu zieloną kreską, i paliwa w baku jest na 2/3km. Jak ustawię wskazówkę wyżej to to mi nic nie da bo zapali się wraz jak będzie tego paliwa na 2/3km, zgadza się? Bo będzie pokazywało więcej tego paliwa a tak naprawdę może rezerwa się zapalić pod pierwszą białą kreską.. Miał ktoś kiedyś podobny problem? Aha jeszcze, pływak był czyszczony i jest sprawny

ff3aj3E.jpg

Edytowane przez PrzemekSSP

Opublikowano

A może to wina pływaka w zbiorniku?

Co do zegarów to Vdo czy Jager? Bo na zdjęciu nie widzę.

Opublikowano
  • Autor

VDO jak pisałem pływak sprawdzany ;/

Nikt nic nie wypowie się?

Opublikowano

Ok.jeszcze raz. Podczas testu wskazówki mają iść na maksa, oraz do połowy. Ustaw je aby tak było. Potem się zobaczy co dalej.

Opublikowano
  • Autor

Ustawie je na środku idealnie wszystkie, to będę miał nad czerwonym polem paliwa a już w P*zdu mi zabraknie..., więc jeszcze gorzej :/

Opublikowano

napewno postępujesz według tej procedury

kalibrować możesz na dwa sposoby

1 opróżnić bak i zatankować rezerwe 7l
dokonać regulacji wskazówki do rezerwy (nie do środka skali)

2 zatankować do pełna i dokonać regulacji wskazówki do pełnego baku (ostatniej kreski)

Opublikowano
  • Autor

Hmm niby proste ale opróżnić bak do 0 nie jest takie proste a zatankować do fulla też :P, ale wsumie dobry pomysl, jeszcze jak ktoś ma jakieś zdj jak ma full bak prosił bym bym sobie ustawił jak będzie okazja, zatankować do fulla wyjąc wskazówkę i ustawić w maksymalnej pozycji tak?

Opublikowano

Hmm niby proste ale opróżnić bak do 0 nie jest takie proste a zatankować do fulla też :P, ale wsumie dobry pomysl, jeszcze jak ktoś ma jakieś zdj jak ma full bak prosił bym bym sobie ustawił jak będzie okazja, zatankować do fulla wyjąc wskazówkę i ustawić w maksymalnej pozycji tak?

najprościej będzie odkręcić pompke paliwa w zbiorniku (pod tylnim siedzeniem) i spuścić paliwo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzałeś styki na pływaku? W temacie Efekt wymiany licznika na FIS jest trochę o tym. Sam szukam rozwiązania z tym, że mi rezerwa zapala się odwrotnie, jak jest pełny bak. A na pustym wcale się nie zapala :P to dopiero przypadek.

Pływak sprawdzony, wskazówka siedzi i pomysłu się wyczerpały...

Opublikowano

Ja przy wymianie buzzera w zegarach miałem tak, że źle przykręciłem jedną z 4 śrubek i wskazówka świrowała. ( pewnie cofali licznik i nie dokręcili :facepalm:)

Opublikowano

Pany co zepsułem jeśli wskazówka od prędkościomierza w pewnym zakresie nie leci płynnie tylko takimi skokami? Ostatnio ściągałem wskazówkę i od tej pory tak mam... silniczek do wymiany?