Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

malowanie szarych elemetow w kolor karoserii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Mianowicie chodzi mi o pomalowanie dolnych szarych plastików których nie mam w kolorze. Widziałem u znajomego jak pomalowal i szczeze fajnie wyglada tylko ze widac różnicę. Moze nie duza ta roznica ale jak dla mnie jest widoczna. Czy moglibyście pomoc mi i oposac krok po kroku zeby to lepiej wyszło ? Czy nie darady

Opublikowano

Zależy jaki kolor.

Farba dochodzi też do siebie po czasie.

Natomiast warto walnąć polerkę sąsiednich elementów. Często lakier zwłaszcza w dolnych częściach nadwozia jest w opłakanym stanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zależy jaki kolor.

Farba dochodzi też do siebie po czasie.

Natomiast warto walnąć polerkę sąsiednich elementów. Często lakier zwłaszcza w dolnych częściach nadwozia jest w opłakanym stanie

kolego a pomożesz mi odnaleźć temat na forum jak zdemontować te dolne listwy, ktore nie są w kolorze??

Opublikowano

Sam Naprawiam pdf podpowie.

Opublikowano

a gdzie znajde tego pdf'a sam naprawiam?

Opublikowano

Dział Warsztat-Zrób to sam

Opublikowano

Dział Warsztat-Zrób to sam

A próbował ktoś malować te listwy farbą gumową?

W internecie ogłaszają się firmy które mieszają taką farbę pod wybrany kolor.

Plus rozwiązania taki, że w zasadzie nie trzeba demontować listw, no i samemu można pomalować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W sprawie ty listew to powiem Ci że oddawałem ostatnio do lakierowania w kolor.
Wyglądało to tak że lakiernik najpierw oczyścił plastiki,następne (chyba) lekko zmatowił,podał podkład,podał kolor(dwie warstwy w odstępie czasu) a na koniec bezbarwny.

Malowanie było utwardzane temperaturą-piec ? albo coś takiego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W sprawie ty listew to powiem Ci że oddawałem ostatnio do lakierowania w kolor.

Wyglądało to tak że lakiernik najpierw oczyścił plastiki,następne (chyba) lekko zmatowił,podał podkład,podał kolor(dwie warstwy w odstępie czasu) a na koniec bezbarwny.

Malowanie było utwardzane temperaturą-piec ? albo coś takiego.

jaki koszt takiej zabawy :)?

Opublikowano

bardzo widac roznice przy srebrnym kolorze? przerabial ktos temat?

Opublikowano

Też jestem przed dylematem co zrobić z tymi dolnymi dokładkami plastikowymi czy malować je pod kolor czy kupić używane dokładki lakierowane do malowania ;)

Byłem ostatnio u lakiernika i powiedział że nie nie da rady pomalować tych plastikowych dokładek bo farba nie będzie trzymać :kwasny:

Opublikowano

moj lakiernik twierdzi ze jest w stanie mi to pomalowac, ale ja boje sie o trwalosc tego malowania. wymyslilem doly nie pod kolor nadwozia (srebrny) tylko czarny polpolysk. razem z tylnym zderzakiem i dokladka przodu

Opublikowano

Porządne matowanie chodź i tak nie ma bata ze nie zacznie odpryskiać z czasem, przerabiane przez majstra jak byłem na praktykach, jest jeszcze podklad do plastiku który sie "wrzera" i wtedy na niego kolor i klar ale to juz musisz znaleść dobrego lakierniku bo jeśli ci jakiś Powiedział ze sie nie da to szkoda gadać ....

Opublikowano

Ja pomalowałem zwykłym sprayem czarnym i na to bezbarwny.

Listwy miałem szare i one są właśnie malowane.Wystarczyło zmatowić i pomalować.

Odkręcałem przednią dokładkę oraz progowe, tył malowałem bez odkręcania.

Listwy pomalowane ponad 2 lata i nic nie schodzi.

Koledze też malowałem bez odkręcania niczego, tylko dobrze oklejone i też się trzyma

Lakiernik powiedział 1000zł[emoji79]

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

malował jakiś posiadacz srebrnej budy, doły na czarno? potrzebuję zobaczyć jak to wygląda ;p

Opublikowano

Myślę nad kupnem listew progowych lakierowanych do malowania koszt nie jest duży 100zł za 2 sztuki plus malowanie ale mam większą pewność że będzie się lakier trzymał na tych lakierowanych listwach progowych.

Jeśli chodzi o szare dokładki zderzaków to i tak nie będę się z tym bawił bo i tak wlatują nowe zderzaki z dokładkami w kolorze :wink:

Opublikowano

Witam. Jaki lakier do listw aby uzyskać taki kolor jak na zdjęciu.

http://zapodaj.net/fa476a4eb0315.jpg.html

Opublikowano

zdjęcie niewyrazne, zobacz sobie na wlepke tam bedzie twój kod lakieru

Opublikowano

No i mam ten sam kłopot , byłem u takiego najlepszego lakiernika co ma komorę i lakieruje niezłe fury to powiedział mi 1250zł za przedni zderzak cały i wszystkie szare doły w około , nie wiem ale wydaje mi się że trochę drogo lakier mam LY7Q więc jeden z trudniejszych do dobrania.

Opublikowano

Cześć . Panowie nie popadać w panikę .Szukajcie fachowca z pasją .To że ma komorę i zaje..sty warsztat nie świadczy o jego profesjonalizmie. Mam Lakier LYQ7 (fakt trudny) gość malował dokladki i zderzaki w dużym murowanym pomieszczeniu.Efekt po trzech latach . No co trzyma . I lepiej trzyma niż ten co malował budę całą w komorz e i był zaje..sty na autocasco . Więcej wiary w siebie w szukaniu. Może oddać po wyszukaniu koledze z forum (pasjonatowi - chociaż każdy tak ma na swoim logo ).JA zaufałem obecnie dwóm kolegom i narazie nie żałuję - robota w trakcie. A tak poza tematem Kolegom odpowiadającym szukaj użyj tego tamtego ------------ oj pamiętam niektórych jak zaczynali ich też koledzy olewali pisząc szukaj . Pomagajmy sobie a szukaj mówmy w czasie zabawy ze swoimi zwierzakami - przednia zabawa zwłaszcza z kijkiem lub piłką . Pozdrawiam PASJONATÓW no i moderatorów też . :hi: