maliniakmm Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 od dłuższego czasu miałem problem z nierówną pracą silnika oraz problem z odpalaniem na zimnym i ciepłym silniku . rozwiązanie pierwszego problemu - jeden z wtrysków padł, drugi problem - nowy aku okazał się rozładowany - wystarczyło 15h pod prostownikiem. teraz autko śmiga aż miło...
xsebo1 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 jak zdiagnozowałeś lejący wtrysk? Vagiem czy metodą prób i błędów?
maliniakmm Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2014 po pierwsze miałem już wcześniej wymieniane 2 wtryski , więc wiedziałem jak zachowuje się auto z tą dolegliwością , a po drugie diagnoza błędów - błąd związany z 3-cylindrem .
golabek3105 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Witam posiadam 2,0 alt autko i mam taki problem że jak silnik po przejechaniu kilkunastu km i zgaszeniu mam problem z odpaleniem. Po 10s dudłania odpala i zapala mi się kontrolka EPC . Jak silnik ostygnie wszystko jest Ok. Może ktoś pomóc z góry dzięki za odp
benyA4 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Sprawdz bledy , skoro zapala sie EPC to napewno cos bedzie.
kszyhu Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Kolego rozwiązałes moze problem z odpalaniem i kontrolką epc ?
kipak Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 miałem wczoraj podobnie zrobiłem w trasie z 60km , auto postało z godzinę chcę odpalić a tu kręce i nie idzie , odpalilło może za 3 razem dobra jakos powoli zajechałem spowrotem do domu. Cały czas się paliła właśnie EPC . Podpiełem pod VAG no i wyskoczyły błędy : 16514 Sonda lambda obwód (strona 1 czujnik 1)zwarcie do innego wyjścia16706 Czujnik obrotów silnika - brak sygnałuobwód przerwany Po skasowaniu próbowałem odpalić z 5 razy i nic. Dzisiaj rano znowu podłączyłem pod komputer i był tylko błąd 16706. Skasowałem no i auto odpaliło normalnie i nie ma kontrolki. Trochę to dziwne , mieliście podobnie? Chciałem sprawdzić ten czujnik ale z góry raczej nic nie widać
Rekomendowane odpowiedzi