Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Rezonansuje tablica rejestracyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się was zapytać, czy ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na rezonansującą tablice rejestracyjną, bo gdy lekko podgłośnie, to strasznie ja słychać na zewnątrz. Próbowałem coś podłożyć na szybko, ale na niewiele się to zdało.

Opublikowano

twarda mata wygłuszająca (np dekarska) powinna pomóc.

Opublikowano

Ja podkleiłem tablicę gumą (akurat miałem taki element).. W ten sposób nic nie drga..

Opublikowano

Witam

miałem ten sam problem, a ma co u mnie łupać,paskudnie to słychać,tak więc musiałem się z tym uporać.

A mianowicie stwierdziłem że to bardziej słychać tą plastikową obramówkę,niż tablicę,a więc wypiżyłem ją

i z tyłu tablicy obkleiłem silikonem,i przykręciłem samą tablice bez plastikowego szitu,i spokój tablicy nie słychać

Ale bo jest zawsze jakieś ale :) jeszcze mi lekko słychać klameczkę od klapy a mam Avanta i z tym to nie wiem jak se poradzić bo to ta plasikowa klameczka ma jakieś luzy i nie wiem czy się ją reguluje,ale tablicy nie słychać,tak więc wal silikonu na tyle żeby nie wypłynoł jak będziesz dokręcał.

Pozdrawiam

Opublikowano

Jednak lepiej podklej tablicę lub plastikową ramkę.. Z tym nawaleniem silikonu to bym sobie odpuścił jednak..

Opublikowano

Kurcze, będę musiał coś wykombinować, bo jak jadę po mieście to ludzie jakoś dziwnie się na mnie patrzą.

A jak się wku...wie to całkiem ja zdejmę :evil:

Opublikowano

A może wszystko zlepić na kleju do szyb? :polew: Przynajmniej będzie pewne że nikt nie zatankuje na twoich tablicach :kox: :kox: :kox: