simsonek Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam. Mam problem z otwieraniem elektrycznym pokrywy bagażnika. Mogę robić to tylko kluczykiem. Sprawa wyglada tak: jeżeli przekrece kluczyk w lewo to bagaznik otwiera sie mechanicznie a jak przekrece w prawo to też otwiera sie tylko ze już słychać prace elektrycznego siłownika tak jak bym otwierał przyciskami kolo podswietlenia rejestracji. Auto posiada pneumatyczną pompkę która podczas otwierania i zamykania pilotem działa ok 3s. VAG nie wskazuje zadnych błędów. Co i w jaki sposób moge sprawdzić ?
dam-in Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zrzuć tapicerkę z bagażnika i zobacz czy masz podpięte kostki do tych mikrostyków. Może poprostu ktoś to odpiął bo otwierał sobie bagażnik np. pilotem ?
simsonek Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2014 Juz sprawdzalem to i jest ok. Usterka powstala z dnia na dzien wiec nikt tam nie grzebał... Sprawdziłem już wszystkie kable od bagażnika do pomki i dalej nic, próbowałem zmieniać kodowanie ori było 04673 zmienialem na 13130,12865,15169 i zero reakcji. Bezpieczniki sprawdzone, już nawet myślałęm ze moze pompka zawilgotniała bo auto całymi tygodniami stoi pod blokiem nie jeżdzone to wyciągałem i suszyłem ją pół dnia Wychodzi na to ze pompka uważa ze samochod jest zamknięty i dlatego nie pozwala otworzyć bagażnika. Czy vagiem można sprawdzić czy pompka uważa ze auto otwarte lub zamknięte i skąd ona bierze takie informacje ?
Rekomendowane odpowiedzi