Toskańczyk Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Cześć, Dzisiaj auto stało u mechaników chyba 10 godzin, dużo działali ale nie wszystko się udało, a dokładnie przy wymianie płynu hamulcowego nie udało się im "odpowietrzyć" tylnego prawego zacisku, ponieważ nie mogli odkręcić przewodu bo był tak zapieczony że mechanik bał się że go urwie, powiedział że został tam stary płyn i że będę musiał kupić nowy zacisk. Mam 2 pytania, pierwsze czy dobrze mówi mechanik z tą wymianą zacisku? Drugie to czy mogę na razie tak jeździć? W dwa miesiące dorzuciłem do auta ponad 5 tys(połowa wartości auta ale w tym nowe opony i radio). i chciałbym ze 2 m-ce odpocząć od wydatków Edytowane 19 Grudnia 2014 przez Toskańczyk
damian81Z Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 (edytowane) Pewnie nie mogł odkrecic odpowietrznika, a pedal hamulca masz odrazu po wcisnieciu twardy ?, jak tak to mozesz tak jezdzic, a dobrze byloby ten odpowietrznik uruchomic, psikaj wd, nawinieta szmatka nasączona nafta na odpowietrznik przez kilka dni i moze sie ruszy Edytowane 20 Grudnia 2014 przez damian81Z
jacek70 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Możesz tak jeździć ,ale jak długo. Przecież się samo nie naprawi. Zdecydowanie wymiana byłaby najlepszym rozwiązaniem bo najważniejsze bezpieczeństwo.
Toskańczyk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 Jeśli ma to mieć wpływ na bezpieczeństwo to na pewno tak nie zostawię, jeżdżę z niemowlakiem na pokładzie, muszę tylko się dowiedzieć dokładnie co tam się zapiekło ale chyba przewód hamulcowy którego nie mógł mechanik odkręcić, pytanie tylko czy to idzie jakoś z regenerować czy tylko nowy zacisk. Jak już mowa o zaciskach to czy czerwone zaciski w TDi to Agrotuning? co sądzicie?
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 nie mogli ruszyc odpowietrznika, czesto sie zdarza moge Ci go zregenerowac jak chcesz
Toskańczyk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 nie mogli ruszyc odpowietrznika, czesto sie zdarza moge Ci go zregenerowac jak chcesz Jakie koszta za regenerację prawego i lewego? Orientujesz się może jakie zwrotnice idą do mojego auta ? w sensie czy jak na allegro napisane, że do a4 b5 1.9 tdi to będzie pasować czy są 2 rodzaje żeliwne i aluminiowe? np. taka. http://allegro.pl/zwrotnica-lewa-vw-passat-b5-audi-a4-t-i4857803146.html http://allegro.pl/zwrotnica-lewa-vw-passat-b5-audi-a4-1-9-tdi-avb-i4850064065.html
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 U Ciebie jest żeliwo. Po co Ci one ? koszt regeneracji zacisku z jarzmem zaczyna się od 125zł/1szt
Toskańczyk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 Robiłem dzisiaj geometrie i gość powiedział, że lewa zwrotnica jest krzywa i trzeba wymienić. Da rade jeździć bez tylnych hebli?
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zawsze sie da, tylko czy warto ryzykować.
Toskańczyk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 Czyli auto na ile unieruchomione?
Dev Opublikowano 20 Grudnia 2014 Opublikowano 20 Grudnia 2014 Moge sie zajac nim dopiero po 6 stycznia. Przerwa świąteczna - noworoczna.
Toskańczyk Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2014 Ok, jeśli się zdecyduję to dam znać
Rekomendowane odpowiedzi