michal008 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam. Piszę bo od jakiegoś czasu mam problem z kierunkowskazami (dokładniej prawdopodobnie z ich przełącznikiem). Mianowicie gdy skręcam załóżmy w prawo i włączam kierunek w prawo to zaczyna migać lewy kierunkowskaz. Odwrotnie ma miejsce gdy skręcam w lewo. Jest taka przypadłość że gdy mruga nieprawidłowo a ja "dociągnę" manetkę to zaczyna migać prawidłowo lecz jak ją poluzuje tak jak ma być to miga przeciwny. Nie zdarza się to gdy "trącam" manetkę w celu trzykrotnego mignięcia kierunkowskazem. Problem nie występuje cały czas lecz co jakiś czas się przypomina. W zeszłym temu dorabiałem pełen FIS i demontowałem kierownicę i resztę gratów jednak nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić czy problem powstał po tej operacji. Czu macie jakieś podejrzenia?
windu83 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Najgorsze z tego wszystkiego jest że twoja usterka nie jest powtarzalna, więc jedyne co mógłbyś zrobić to zdemontować kierownicę i spojrzeć na tą manetkę od wnętrza czy coś tam się nie wydarzyło, co jest niestety pracochłonne.
jacek70 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Bez ponownego rozbierania to raczej się nie obejdzie. Zobacz czy coś nie siedzi krzywo. Możliwe ze pająk ma zwarcie które powstało podczas montowania pełnego fisu.
michal008 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 No właśnie z ponowną rozbiórką liczę się. Myślałem że może uda mi się przy okazji zamontować tempomat ale kiepsko z modułami w dobrej cenie. No chyba żeby ktoś miał do sprzedania to proszę o info
Rekomendowane odpowiedzi