Henx29 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Witam. Ma problem z odbiorem stacji radiowych gdy bagażnik jest załadowany na max. Dlaczego tak sie dzieje oraz jak temu zapobiec?
antyterrorysta Opublikowano 26 Grudnia 2014 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ha! Ciekawą zależność zaobserwowałeś, ja też to mam ale wydawało mi się że to antena CB zakłóca mi antenę radia FM, faktycznie problem ustąpił jak rozładowałem bagażnik, aczkolwiek nie wydaje mi się że to może być przyczyna, niemniej z anteną CB dalej jeżdżę i radio FM działa...
jacek70 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Pod wpływem ładunku lub jak kto woli ciężaru cos nie łączy . Tu podejrzewam przewód antenowy. Trzeba sprawdzić antenę radiową.
Henx29 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Wiesz, na święta do domu postanowiłem wybrać się autem i jak to kobieta zawali cały bagażnik pierdołami W zasadzie to wydaje mi się, że dalej coś jest nie tak. Odbierają mi 3-4 stacje radiowe tylko. Na chwilę obecną sprawdziłem tylko kable co idą do radia z tyłu i tyle. Co dalej to nie wiem gdzie łapy wsadzić... Wymieniłem wzmacniacz antenowy i dalej d*pa blada. Radio Maryja rzadzi tylko i nic wiecej... Znalazłem inną antene zewnętrzna i wsadziłem kabel do żółtej końcówki co idzie do wzmacniacza i jest cacy. O co k... chodzi? Dzisiaj pogrzebałem troche przy tym znów i chyba znalazłem przyczynę. Odpiąłem te plastikowe pierdolniki w zmacniaczu antenowym (żółty i szary) podpiąłem kabelki antenowe odwrotnie i jest znacznie lepiej. Chyba przez nie kabel antenowy nie wpinał sie do samego konca... Działa. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Henx29
Rekomendowane odpowiedzi