mapelastik Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Witam,prawdo podobnie padła pomka centralnego,mam pytanie jak awaryjnie otworzyć klapkę wlewu paliwa,trzeba dolać benzyny i nie majak a za naprawę zabiorę się w nowym roku dopiero.Pompka jakiś czas po zamknięciu długo pracowała,na a tą chwile ledwie ją słychać,więc pewnie padła.
nitroo Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 A czy przypadkiem w bagaju pod tapicerką z prawej nie jest schowane awaryjne otwieranie wlewu jak w B6?
mapelastik Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2014 Otworzyłem,nie ma w b5 awaryjnego otwierania klapki,zdejmujemy prawy boczek odginamy(łatwiej jest jak się zdemontuje plastyk zasłaniający tylny pas w bagażniku)wkładamy rekę za ,,siłowniczek,, klapki wlewu paliwa, łapiemy palcami długi cięki bolczyk i przesuwamy do tyłu,lekko to działa więc niema problemu.
maju91 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Opublikowano 27 Grudnia 2014 z tego co słyszałem można też zdjąć wężyk przy pompce i dmuchnąć mocno bądź zassać powietrze tylko nie wiem w która stronę działa żeby otworzyćzastępujesz płucami pompkę poprostu
Rekomendowane odpowiedzi