Warson Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Witam wczoraj wracając z wycieczki nagle auto straciło moc i zaczela mrugac ta spiralka po lewej stronie w zegarach. Autko tez gorzej odpala dopiero lapie na samym końcu a zawsze opalal od razu czy to padly świece? Z gory dziękuje za pomoc.
goldi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Świece nie mają nic wspólnego z mocą po za tym dobry diesel jest w stanie odpalić bez sprawnych świec zrób jak kolega wyzej napisał
Warson Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Nie wiem nie podlaczalem do kompa no ale ta spiralka świecąca co może oznaczać? Witam, podłączyłem pod VAG: 17957 Zawór regulacji ciśnienia doładowania 17978 Moduł sterujący zablokowany - Błąd Sporadyczny 18056 Magistrala CAN - Uszkodzenie 19463 Czujnik Położenia wałka rozrządu 19466 Nieznany kod błędu 16955 Przełącznik stopu/hamulca ktoś wie co to za błędy? Na ktoś mechanika ze Śląska który byłby w stanie to ogarnąć? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Warson
MASA81 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 16955 Przełącznik stopu/hamulca sprawdź czy zapalają ci się światła stopu po naciśnięciu hamulca jeśli nie to czujnik do wymiany 19466 błąd oznacza przerwę (bądź zwarcie) w obwodzie pompy mógł być spowodowany chwilowym spadkiem napięcia 19463 sprawdź połączenie czujnika wałka rozrządu lub wymiana 17978 immobilizer mógł się rozkodować kluczyk lub padła/poluzowała się cewka od immo. 17975 sprawdzić podciśnienie (zawór N75 przewody czy nie są sparciałe) bo turbina wchodzi w tryb awaryjny wykasuj błędy i po jakimś czasie sprawdź ponownie
goldi Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Trzeba bylo wykasować bledy przejechać się na trzecim biegu do 4 tyś na rozgrzanym silniku i ponownie zobaczyć jakie błędy powrócą
Warson Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Tak zrobiłem i te same błędy wciąż powracają... auto dalej muli maź 80km/h mogę jechać... 17975 sprawdzić podciśnienie (zawór N75 przewody czy nie są sparciałe) bo turbina wchodzi w tryb awaryjny Czyli ten błąd może powodować właśnie tego muła i tą kontrolkę Spiralek? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Warson
POWER-KRIS Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Najpierw nowy włącznik stopu, potem reszta. Bo on sporo potrafi namieszać.
cabanmat Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Tak jest, jeżeli pójdzie w sterownik błąd "hamulca" to silnik przechodzi w tryb awaryjny Ja np. nie mogłem jechać więcej niż 100km/h, po wykasowaniu błędu jak ręką odjął. Czujnik zapobiegawczo wymieniłem, pomimo, że światła STOP działały normalnie. Nowy ori czujnik hamulca stop to koszt rzędu 50zł Edytowane 28 Grudnia 2014 przez cabanmat
Warson Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Ale przecież Stop Działa OK, sprawne wszystko... gdzie znajduje się ten przełącznik? Ja jestem zielony jeśli chodzi o cokolwiek związanego z Mechaniką, czy na Śląsku jest jakaś konkretna osoba która mi to wszystko ogarnie? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez Warson
cabanmat Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Mówisz o czujniku hamulca stop ? Świece to na pewno nie są. Już dobrze nie pamiętam, ale migająca kontrolka świec żarowych podczas jazdy świadczy chyba o przejściu auta w tryb awaryjny. To nie benzynka, w której świece mogą być odpowiedzialne za ta takie rzeczy. W TDI świece są w ogóle tylko załączane gdy za zewnątrz jest mniej niż +5 stopni, tak więc w okresie letnim ten układ wcale nie jest włączany. A swoją drogą możesz dac jakiemuś zaufanemu elektromechanikowi aby przejrzał Ci przewody od podciśnienia (ich szczelność), bo one tez robią robotę, że auto nie chce jechać http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?66433-Wymiana-czujnika-stop Edytowane 28 Grudnia 2014 przez cabanmat
POWER-KRIS Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Podał stopu naciska czujnik wiec przy pedale szukaj. Tylko montując nowy musisz to dobrze zrobić bo nowy uszkodzisz. Trzeba włożyć i przekręcić nie dotykając pedału hamulca bo on wtedy ustala styk do świateł i do komputera.
cabanmat Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Czyli co nie można nawet nacisnąć czujnika przed montażem ? Bo tak się zawsze zastanawiałem... co ma to do siebie żeby montować na wciśniętym/nie wciśniętym pedale... Przecież jak zamontujemy na wciśniętym, to jak puścimy to będzie wszystko dobrze.. więc po co ta reguła o nie naciskaniu pedału ? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez cabanmat
Warson Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2014 Apropo kasowania błędów, oczywiście próbowalismy je kasować ale wyskakuja na nowo te wyżej podane.
POWER-KRIS Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Jeszcze raz mowie, jak masz błąd włącznika stop to go najpierw zmień na nowy. Caban połam stary to zrozumiesz.
cabanmat Opublikowano 28 Grudnia 2014 Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Właśnie jak rozebrałem stary to nic mi to nie mówiło... Co ma montowanie na nie wciśniętym pedale, jak zamontujemy na wciśniętym póścimy i wyjdzke na to samo.. Czyli co chcesz powiedzieć że jak ktoś naciska czujnik przed montażem to go uszkadza ?! Edytowane 28 Grudnia 2014 przez cabanmat
POWER-KRIS Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Nie. Ale jak przekreci w mocowaniu na wyciagnietym to tak.
ZAPi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Czujnik stopu jest 2 obwodowy jeden obwód daje informacje do komputera a drugi włącza światła wiec światła mogą świecić a czujnik będzie uwalony wymień czujnik na poczatek Edytowane 4 Stycznia 2015 przez ZAPi
Horneth Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Auto naprawione. Uwalona była instalacja w 2 miejscach. Czujnik stop również uwalony ale po co wymieniać jak można naprawić. Polecam się na przyszłość.
Rekomendowane odpowiedzi