Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T 350KM] Problem z turbiną

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hamownia przyspieszenia nie poda raczej ??czy ja sie nie znam moze??:)

Opublikowano

Panowie naprawdę wyluzujcie. Z czasem się wszystkiego dowiemy :tongue4::wink4:[br]Dopisany: 03 Październik 2008, 15:46_________________________________________________

Znajomy ma Leona z taka sama moca i zdwoma mapami przy 350km robi 5s bo auto sie slizga najzwyczajniej w swiecie...

teraz to ty bajki opowiadasz :kox::polew::tongue4: :tongue4:

nie ma opcji na 5 sekund

Opublikowano

oj zdziwilbys sie mocno powiem Ci bo ...wrx dostal po pupie. Tyle moge powiedziec. sam go nie mierzylem wiem co widzialem,moze ma 5.5 - who cares ? wazne ze nie 3.8 i nie ma takiej mozliwosci

p.s. tak swoja droga to ... 3.0 w tdi takie np Cubera mysle ze zrobi 6.5 s lekko ... a jest o niebo ciezsze niz leon.

Opublikowano

moze ma 5.5

5,5 to mam ja a takie leony po 350KM dochodzą mnie dopiero na swoim 4 biegu...

trzeba zejść na ziemie Panowie i nie opowiadać bajek, zasłyszanych gdzieś od kogoś :wink4:

Opublikowano

moze ma 5.5

5,5 to mam ja a takie leony po 350KM dochodzą mnie dopiero na swoim 4 biegu...

trzeba zejść na ziemie Panowie i nie opowiadać bajek, zasłyszanych gdzieś od kogoś :wink4:

Rownie dobrze Twoja opowiesc moge uznac za bajke ... :polew:

Ile kucy jaki moment?? jaka waga ?? Ile osiek ?

p.s. wiec na ile wyceniasz takiego leona z 350km ? bo jestem ciekaw ile mu dajesz... bmw 335d ma 6 s... wazac jakies 250-300kg wiecej od Leona.:)

Opublikowano

Rownie dobrze Twoja opowiesc moge uznac za bajke ...

jak wolisz :naughty:

Opublikowano

dobra .. ja proponuje aby kolega pojechal ta swoja 1.8t 350KM czy tam 370KM na hamownie i bedzie wiadomo co jest pięc

Opublikowano

zrob logi kolego i wstaw na mail, jeśli kolega ma ster po tuningu i mapa z której czyta ster z odpięta przeplywką nie była ruszona to nie pojedzie wogóle.

Witam! Szanownego kolege na forum :thankyou2:

Pozdro

Sorry za OT.

Ps. 350KM w ośce :sarcastic:

Opublikowano

dobra .. ja proponuje aby kolega pojechal ta swoja 1.8t 350KM czy tam 370KM na hamownie i bedzie wiadomo co jest pięc

slusznie...poczekamy...zobaczymy... :wink4:

Opublikowano

kolega bartte miał w swojej a4 ponad 300 kucy..zrobiony zawias, dobre heble itd itp.

kiera przy dodawaniu gazu latała o 180stopni..za stary samochód na takie mody bez 4x4...przy takiej mocy czas od 0 do 100 wychodzi od 5,5 do 6,5s.

Opublikowano

Kolesie ktorzy to zrobili robili mi SWAP -a na AWX i nie jestem z nich zadowolony :bicz3:.Oferowali mi program na 150KM bo wiecej nie byliby w stanie zrobic podobno wydech im przeszkadzal a Rogal zrobil 170KM :notworthy:

Tak wiec jedz na hamownie a napewno bedzisz bardzo roszczarowany bo te 370KM to kupiles chyba tylko na papierze :gwizdanie:

Opublikowano

Dziwne, że kolega jeszcze tego nie uczynił. W przypadku tego auta i innych "potworów" 1.8T po 350KM faktów jest mało, przeważa prawdopodobnie, chyba, prawie itp. Jak wiemy, prawie czyni wielką różnicę. :gwizdanie:

Czekamy na fakty.

No i co z tą turbiną, równo ciągnie?

Opublikowano

...wszyscy odbilismy od sedna watku :tongue4: zawracajac temat w inna strone... :wink4:

Opublikowano

wracając do wątku :decayed: jakiś czas temu miałem taki sam problem , po wymianie cewek zapłonowych wszystko wróciło do normy

Opublikowano

...i cos wiadomo,co z tym autem,bo nic sie nie dzieje- :mysli:

Opublikowano

a4 ponad 300 kucy..

kiera przy dodawaniu gazu latała o 180stopni..

Kiere się trzyma.., ręcami :wink4: Na upartego to i przy 200+ KM kiera będzie latała jak się ją nie będzie trzymało :)

Poza tym kolega od 350KM chyba się obraził, troszke pojechano po tym aucie, jakby nie było. Kolega się odbrazi to pewnie coś napisze :wink4:

Opublikowano

Poza tym kolega od 350KM chyba się obraził, troszke pojechano po tym aucie, jakby nie było. Kolega się odbrazi to pewnie coś napisze

....ja mysle,ze auto stoi gdzies u mechanika... :wink4:

Opublikowano

za stary samochód na takie mody bez 4x4...

To raczej nie ma znaczenia. Jakie auto jest w stanie bez problemu przyjąć ponad 250KM na ośkę? Oczywiście do jazdy na codzień. Akurat Audi ma porządne zawieszenie z przodu i też ma problemy.

Robienie ponad 220KM w ośce to nonsens. :thumbdown:

Niezależnie od tego ile amati ma pod maską to obawiam się o trwałość tych modów. Szkoda, że nic nie pisze.

Jeśli auto jeździ i ma jeździć, to wypada zrobić zawias i mocne hamulce. Nie wyobrażam sobie jak można dodawać tabun koni zlewając heble. Tylko na to trzeba wydać min. 20% wartości auta...

Opublikowano

...to chyba podstawa tuningu-zsynchronizowanie wszystkiego tak,by jedno nie szkodzilo drugiemu-wiadomo,ze takie cos wiaze sie z kosztami,niemalymi z reszta,ale jesli ktos decyduje sie na duuuza moc pod maska,to musi zadbac o reszte,zeby silnik sam nie odjechal,albo moment nie wywrocil silnika ''up side down'' :wink4:...

Opublikowano

To auto bylo robione typowo na ćwiare. Byłem raz u chłopaków na podwórku to syszalem ze kiedys wyszedł korb bokiem ;) Teraz zapewne to drugi (moze i trzeci :P ) silnik ;)

Scigali sie nim w starachowicach na 1/4 ...

PS : gdzies nawet na youtube jest filmik jak dostaje porzadne baty od Calibry 305 koni...

Generalnie nie chodzi o moc , wage i przyspieszenia (ze skoro ktos ma 250 koni i 1300 masy a ja mam 340 i 1000 masy to bede szybszy 0-100) a o to ze takiej mocy i tak nie przeniesie sie na asfalt bez uslizgu kół przy napedzie na przód :) Po prostu ktos wystartuje Q 250 konnym i bedzie miał setke realnie około 6 sekund a ty bedziesz w tym czasie moze i mial to samo (w 350 w osce) ale po ostrym spaleniu gumy i walce z trakcją...[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 12:17_________________________________________________PS 1 : oto i nasz bohater :

:naughty:

i jeszcze raz :)

Jak widac w obydwóch filmikach dostaje baty od Calinki ( :embarrassed::P )