tedsonustka Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam panowie mam problem z moja furks. Opisuje wam problem . Silnik 2.0 benzyna gaz . Problem jest w jezdzie przy 100km h Jadac na 4 majac 2.800 -3.200 obrotach zaczyna tracic moc jest to nie bezpieczne przy wyprzedzaniu. Jak przeleci te 3.200 to wraca do formy i nie ma tego problemu . ale za kazdym razem kiedy zealniam i znowu chce cos lub kogos wyprzedzic problem robi sie na nowo . objWy sa takie ze silnik jakby drżal widac to tez na skrzyni biegow. Wracajac do tematu czy wiecie co moze byc przyczyna ? Prosze o pomoc z gory dzieki Na 4 i 5 jest tak samo
Dajmon Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Jakieś błędy ? Klasycznym i newralgicznym elementem jest membrana i dźwignia w elemencie "gruszka powietrza". Znajduje się ona na kolektorze dolotowym. Temat mocno opisywany tu na forum ze zdjęciami i filmami. Odpowiada ona za regulację łapatek w kolektorze dolotowym (ssącym), więc za ilość powietrza doprowadzanego do silnika, do jego komór spalania. W zależności od obrotów oraz dołożenia w pedał gazu, gruszka przez membranę i dźwignię steruje łopatkami, a one ilością powietrza.
tedsonustka Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Na ten moment nie moge sprawdzić bo jestem za granica wracam po 11 stycznia i wtedy wrzuce z tego co pamietam były 4 błędy jakie nie pamietam . Edytowane 29 Grudnia 2014 przez tedsonustka
mati95115 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Dzieje się tak na gazie czy na benzynie też ?
tedsonustka Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Na poczatku bylo tylko na gazie to zamowilem filtr gazu oryginalny od brc . ale ostatnio jezdzilem wiecej na benzynie Dzialonsie identycznie ale byl troszke mocniejszy
mati95115 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Sprawdź tą dźwignię i membranę co Dajmon mówił a jak nie to to musisz sprawdzić błędy i zrób logi.
tedsonustka Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2015 po 7 stycznia auto dam do Devmam nadzieje że odratuje mi furke wiec zdam relacje po naprawie . pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi