Opublikowano 2 Października 200817 l Z 011 BS widać, że kierownice stoją nie tknięte. Poza tym to co się dzieje z tymi obrotami to jakiś absurd - nie powinno tak być. Mocno obawiałbym się czy to dziura w dolocie - silnik ewidentnie się dławi - dziwi mnie trochę te ciśnienie zadane na jałowym, ale może nie mam dostatecznej wiedzy.
Opublikowano 2 Października 200817 l w sumie wierzyc mi sie nie chce ze nie ma zadnego bledu[br]Dopisany: 02 Październik 2008, 08:32_________________________________________________a silnik reaguje na zmiane polozenia pedalu gazu?
Opublikowano 2 Października 200817 l Autor a silnik reaguje na zmiane polozenia pedalu gazu? nie reaguje na położenie gazu, przyczyna zlokalizowana, wieczokiem zamieszczę zdjęcia. Jest to zaworek, który znajduje się nad obudową filtra powietrza..
Opublikowano 2 Października 200817 l przyczyna zlokalizowana, No i super. Dawaj, dawaj [br]Dopisany: 02 Październik 2008, 11:44_________________________________________________ Mocno obawiałbym się czy to dziura w dolocie - silnik ewidentnie się dławi - dziwi mnie trochę te ciśnienie zadane na jałowym, ale może nie mam dostatecznej wiedzy. Lukaszr, masz racje . Ja mysle ze objawy zaleza od miejsca wystapienia niedomagania. Pewne czujniki sa blizej ssacego, inne dalej, wiec odczyty z czujników(bledne i prawidlowe) i dostosowane parametry z ECU moga powodowac rozne specyficzne objawy pracy silnika.
Opublikowano 2 Października 200817 l Jest to zaworek, który znajduje się nad obudową filtra powietrza.. Nie kojarzę nic takiego
Opublikowano 2 Października 200817 l a nie czasem przepływka :gwizdanie:? Poczekamy chyba na więcej informacji od MichałaPe
Opublikowano 2 Października 200817 l a nie czasem przepływka :gwizdanie:? Pisal wczesniej ze podmienial od "zdrowego" AVF'a.
Opublikowano 2 Października 200817 l a nie czasem przepływka :gwizdanie:? Pisal wczesniej ze podmienial od "zdrowego" AVF'a. owszem ale nie kojarzę innego "zaworka" nad filtrem powietrza... póki co to wróżymy z fusów... może jakieś foto ?
Opublikowano 5 Października 200817 l Autor a gdzie nad fltrem?????????? powietrza sie niby znajduje? przepraszam, za małą nieścisłość... nad filtrem powietrza w passacie z 2004, ale również z silnikiem AVF.
Opublikowano 5 Października 200817 l a gdzie nad fltrem?????????? powietrza sie niby znajduje? Ja też mam taki zaworek, znajduje się on na obudowie górnej filtra powietrza, kiedyś miałem podobny problem odłączył się od niego jeden wężyk i auto nie chciało jechać do 2000tys/obr, w wolnej chwili zapodam fote.
Opublikowano 5 Października 200817 l fotke umiejscowienia w silniku [br]Dopisany: 05 Październik 2008, 12:21_________________________________________________to zawor sterujacy klapa gaszaca,[br]Dopisany: 05 Październik 2008, 12:25_________________________________________________pozycja nr 13 powinien byc w innym miejscu. http://www.a4-klub.pl/smf/ajm_awx_avf_avb_lokalizacja_czujnikow_oraz_elementow_wykonawczych-t45015.0.html usterka dosyc ciekawa, zawor musial uszkodzic sie mechanicznie. (stad brak bledu) gdy wylaczamy silnik, ECU przelacza zawor a ten przelacza podcisnienie powodujac przestawienie klapy gaszacej w EGR w pozycje zamknieta ( zamyka dolot) i silnik zatrzymuje sie natychmiast bez tendencji do poszarpywania. po kilku sekundach zawor sie wylacza i przy kolejny uruchomieniu silnika klapa jest wpozycji otwarte. u ciebie zawor sie zacial w pozycji otwarty, przez co zaraz po starcie silnika, gdy w ukladzie pojawialo sie podcisnienie powodowal zamkniecie klapy gaszacej i dlawienie silnika. generalnie tak jakby do dolotu wpadl np wrobel.
Opublikowano 5 Października 200817 l Marcin, piszesz o zaworze nr 1J0 906 283 C (stary 1K0 906 283 A) ?
Opublikowano 5 Października 200817 l Marcin, piszesz o zaworze nr 1J0 906 283 C (stary 1K0 906 283 A) ? tak, mnie na poczatku wlasnie to wygladalo na zatkany wlot powietrza, dlatego pisalem i czy przypadkiem niejest zapchany filtr powietrza jakas wrona albo kotem. ale nie przypuszczalem ze zaworek moze sie zawiesic w pozycji otwarty - czyli wysterowany. jego awaria elektryczna i przez to brak sterowania jak najbardziej ale zeby sie zawiesil tak perfidnie i zatkal bezczelnie dolot klapa gaszaca.