michal_145 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Panie i Panowie Proszę o pomoc, W moim A6 C5 AFN porozkręcałem cały przód, jak poluzować pasek osprzętu? Jak odkręcić samą wiskozę? Nie potrafię sobie z tym poradzić i auto stoi rozłożone. Wymieniam ponieważ mój wentylator tak się wkręca za każdym razem, że obawiam się o jego wylot spod maski. Michał
mantix Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 http://turbodiesel.hswg.pl/wymiana-alternatora-w-passacie-b5-fl/
MASA81 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 ściągasz pasek klimy i wieloklinowy luzując napinacz nakładasz na niego klucz i odciągasz w lewo
michal_145 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2015 A macie może sposób na odkręcenie samej śruby na imbus? Warunki są niezbyt sprzyjające, nie mam specjalnego klucza do blokowania koła, zdjętego alternatora ani bardzo płaskiej żabki. Może jest na to jakiś patent? Dla tych, którzy chcą bezproblemowo odkręcić wiskozę polecam użyć do zablokownia koła lekko przerobionego klucza do zmieniania tarcz w szlifierkach kątowych
goldi Opublikowano 2 Stycznia 2015 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Trzeba było od razu wrzucić fotę klucza i jaka srednica w srodku
Rekomendowane odpowiedzi