Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pytanie laika co to za druciarstwo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otwierając skrzynkę z bezpiecznikami zauważyłem że jest wsadzony drucik i nie wiem w jakim to celu ktoś zrobił nie posiadam też rozpiski bezpieczników ale znalazłem w necie że jest to wejście 41 i 42541f2661.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie wiem co autor miał na myśli mostkując gniazda bezpieczników nr 41- zespołu hydraulicznego urządzenia ABS z nr 42-dmuchawą powietrza wtórnego.

Opublikowano

pewnie kiedyś służyło to jako bezpiecznik :grin:

Opublikowano (edytowane)

Wyjmij to i wsadz normalne bezpieczniki

NA miejsce 41 wszadż bezpiecznik 25A

a na 42-- 5A

Edytowane przez rafal9119
Opublikowano

Gdyby to było wpięte w jedno gniazdo to sprawa była by "oczywista", ale w takim wypadku to co najmniej dziwne. Ja na twoim miejscu bym to odłączył a na te miejsca wsadził odpowiednie bezpieczniki.

Opublikowano

a w ogóle dochodzą do tamtych miejsc gdzie jest wtyknięty ten przewód, dochodzą przewody? widać blaszki w które powinny wejść bezpieczniki?

Opublikowano

a w ogóle dochodzą do tamtych miejsc gdzie jest wtyknięty ten przewód, dochodzą przewody? widać blaszki w które powinny wejść bezpieczniki?

tak blaszki są w środku , wywalę to i wsadzę bezpieczniki w to miejsce ciekawe co jeszcze się znajdzie ciekawego w tym aucie

Opublikowano

Ja jak swojego kupiłem to nie działała szyba kierowcy ale silniczek chodził, "aa panie to po zimie", no dobra, po zimie.

A jak zdjąłem jakiś czas później boczek to okazało się że brakuje jednego ślizgu a szyba jest podparta kijem :facepalm: Bo ślizg za 20zł to majątek, rzeczywiście. Tak samo jak komplet bezpieczników za 5zł

Opublikowano

Może być też tak ze na któryś z tych bezpieczników brakowało napięcia no i ktoś go sobie nieumiejętnie pożyczył z innego.