kubaja11 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam, mam mały problem. Pociągnąłem dodatkową instalację pod drugie gniazdo zapalniczki, plusa wziąłem ze stacyjki tak by odłączał zasilanie z ładowania. Ładowarka będzie wpięta na stałe dlatego chce by ładowało tablet zawsze podczas jazdy. Niestety żadna z 3 ładowarek nie chce ładować tableta, po podłączeniu do oryginalnego gniazda jest OK, ładuje. Dodam że miernik pokazuję normalnie 12V na tej dodatkowej instalacji. Gniazdo zapalniczki powinno być dobre bo gdy je ominąłem i zwarłem na krotką przewody do ładowarki, również nie ładowało... W czym może być problem ?
jacek70 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Przewody mają odpowiedni przekrój? Połączenia + i - solidnie wykonane? Może słaby styk i pod obciążeniem brak prądu. Posprawdzaj.
bobikos Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) pod jakiego koloru przewód podpiąłeś się? Edytowane 7 Stycznia 2015 przez bobikos
kubaja11 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2015 Pod dwa cienkie czerwone, tam po przekręceniu stacyjki miernik pokazuje 12V po wyciągnięciu kluczyka 0V.. Tak samo jest na końcach przewodu który wypuściłem.. Ale ładowania tabletu już nie ma. Przewody mają 2.25mm, kable głośnikowe, czysta miedź..
erchi Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 a jakie napięcie jest w oryginalnym gnieździe? Na pewno więcej niż 12V
jacek70 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Może to problem z masą. + podepnij pod + zapalniczki a - podłącz do masy, brązowy przewód.
bobikos Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) podepinij się kolego pod czarny lub żółto-czarny przewód wychodzący ze stacyjki. To jest +12 po przekręceniu na zapłon. Najlepiej znajdź czarny przewód w skrzynce z bezpiecznikami i dołóż po drodze jakiś bezpiecznik. Ponadto jak koledzy radzą masę weź z brązowego przewodu (np. od zapalniczki lub innego sporego odbiornika). Ten który pod który się podpiąłeś jest raczej (co widać po przekrojach przewodów) przewodem sygnałowym informującym, że włożyłeś kluczyk do stacyjki. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez bobikos
Rekomendowane odpowiedzi