pejo Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) witam. otóż mam problem z ogrzewaniem audi a4 b6 2.0 ALT w poniedziałek wymieniałem termostat ponieważ się zepsuł usterka polegała na tym że ułamały się te plastiki w środku co trzymały wkład termostatu w dniu kiedy wymieniony został termostat ogrzewanie było we wtorek już go nie było układ został odpowietrzony i na postoju na wolnych obrotach leci chłodne powietrze a przy obrotach ok 1100-1200 już leci jak powinno być ciepłe bądź gorące chciałbym się dowiedzieć czy te elementy co się ułamały mogły uszkodzić pompę wody? pompa wody była wymieniona ok 3tyś km temu czy możne jakiś czujnik jest zły, pod kompa nie był podłączany a termostat trzyma 90 stopni dodam ze dolny wąż od nagrzewnicy jest gorący a górny od odpowietrzenia (z dziurką) na wolnych obrotach jest chłodny Edytowane 8 Stycznia 2015 przez wrclaguna
jacek70 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 To zależy od tego jakie duże kawałki poleciały do układu.
pejo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) To zależy od tego jakie duże kawałki poleciały do układu. cieżko mi powiedziec ale wydaje mi sie ze nie duze zrobie zdjecie pozniej złego termostatu Edytowane 8 Stycznia 2015 przez pejo
Majki1985 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 hej a powiedz mi czy sam wklad termostatu mozna wymienic
trepek Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 A te plastiki czasem nie są od strony, gdzie termostat popuszcza płyn chłodniczy? I nie poleciały one przy otwarciu do chłodnicy?
benyA4 Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 mi wydaje sie poprostu ze nagrzewnica jest zapowietrzna. Jest tam banka powietrza i wolny obieg wody jest niewystarczajacy do nagrzania kabiny. Gdy woda krazy szybciej na wysokich obrotach obieg wody jest szybszy dzieki czemu zostaje oddane wiecej ciepla na mniejszej powierzchni i masz wrazenie ze grzeje normalnie. Postaraj sie ponownie odpowietrzyc uklad .
trepek Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Mi też się tak wydaje, że układ zapowietrzony jest. Po prostu trzeba jeździć i tyle.
Wandej Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 ALT się łatwo odpowietrza Bańka z płynem i zrobić kilka km.Wskazówka dochodzi do 90? Jeśli tak to wszystko jest ok tylko zapowietrzona nagrzewnica
Rekomendowane odpowiedzi