marcino89 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam. Mam taki problem, a mianowicie spadł snieg więc troche poupalałem, pokręciłem się na śniegu w miejscu i wracając zauważyłem że kierka coraz ciężej sie krecii pompa zaczyna wyć... Jaka może być przyczyna? Płyn od wspomagania jest, magiel chyba jakby się wysypał to od razu pochłanął by cały płyn. Czy przyszedł czas na pompę? AEB 1.8T
damian111 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Opublikowano 7 Stycznia 2015 pewnie pompa skończyła swój żywot jak płyn jest go nie wywaliło to pompa
jmk Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Sprawdź kolor płynu, jak będzie ciemny, bursztynowy to go wymień, najlepiej na orginalny z ASO zielony. U mnie pomogło. Edytowane 8 Stycznia 2015 przez jmk
marcino89 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2015 Własnie mi się wydaję że pod wpływem pałowania trochę się zagotował... Dziś już lepiej ale na postoju jeszcze ciężko się kręci. Może pomóc wymiana płynu?
jmk Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Czy pomoże to niewiem, u mnie wyło na postoju ale kręciło się to w miare lekko, po wymianie jeszcze trochę lżej ale napewno przestało wyć. Pewien fachman powiedział mi że płyn jak się starzeje, to robi się jak woda i niema właściwości smarujących, gęstości, itd.
omzig Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Podepnę się: orientujecie się może od jakiego modelu można założyć pompę wspomagania do A4 B5 1.8T??? B6, B7? C5, C6? Czy tylko od B5?
Rekomendowane odpowiedzi