Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Witam wszystkich,Panowie jako, że jestem laikiem proszę was o poradę Dziś odebrałem auto od mechanika i po wystawieniu rachunku o mało nie zemdlałem.. Chodzi o wymianę rozrządu w Audi a4 b5 1.9 TDI 116KM AJM 2000r. W rozliczeniu prócz robocizny, filtrów, olei mam rozpisane:- zestaw rozrządu 710 zł- pompa wody 210zł- napinacz rozrządu 350złPowiedzcie mi czy to jest możliwe ?! Przecież na allegro można znaleźć kompletne zestawy rozrządu za 710 zł z Ruville. Wg mnie pompa i ten dziwaczny napinacz, który mi pokazywał powinien być w zestawie. Jutro zorientuje się też w jakiej cenie części te są u mnie w mieście. Ale zanim zwrócę się z tym do niego wolę zapytać was Edytowane 8 Stycznia 201511 l przez siwcio3
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Autor co on w aso kupywal czesci ?;/ No to właśnie jakieś żarty są, 1270zł?! Prawie dwukrotna przebitka..
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Komplet ina 450zl + pompa maks 150zl. Rozrząd oczywiście z tym napinacze bi pewnie chodzi o tłumik hydrauliczny Tapnięte z SGS5
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Autor Komplet ina 450zl + pompa maks 150zl. Rozrząd oczywiście z tym napinacze bi pewnie chodzi o tłumik hydrauliczny Tapnięte z SGS5 Napisałem dokładnie tak jak mechanik mi to rozpisał, nie mam pojęcia czy to o ten tłumik chodzi, patrząc po zdjęciach w google to chyba jest to coś co pokazywał, wiem jedno, że wyczyścił mi portfel. Czyli uważacie, że mógł się pomylić?
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l ja za Ruvilla do b6 płaciłem coś kolo 430 zł ... kolego za drogo niech ci pokaże rachunki czy w ogóle tyle zapłacił ... a uzgadniałeś wcześniej z nim cenę ? ja to zawsze cześci to sam sobie załatwiam
Opublikowano 8 Stycznia 201511 l Autor ja za Ruvilla do b6 płaciłem coś kolo 430 zł ... kolego za drogo niech ci pokaże rachunki czy w ogóle tyle zapłacił ... a uzgadniałeś wcześniej z nim cenę ? ja to zawsze cześci to sam sobie załatwiam Ustalałem cenę około 700zł, wolałem, żeby on to kupił, tym bardziej, że jako tako się z nim znam. Jutro po południu tam pojadę i wszystko będę chciał wyjaśnić. Na kartce mam tak: -pasek mikro 60 zł - 2 raz pasek micro 32zł - napinacz rozrządu 350zł - pompa wody 210zł - zestaw rozrządu 710zł - sprężyny, oleje, filtry i inne rzeczy Nie sądzicie, że to jest policzone 2 razy? Na następny raz na pewno kupie sobie sam Dzięki za odpowiedzi!
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l Powiem Ci, że mnie fanty wyniosły nie wiele mniej, ale wymieniałem dodatkowa pasek i napinacz klimy, sprzęgło i regulator alternatora. Oczywiście napinacz długiego paska też (wszystko co jest do wymiany z przodu silnika).
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l Przecholował z ceną. Info z wczoraj odnośnie rozrządu z ASO w Krakowie: Rozrząd – 549,00 zł , jest na miejscu ( pasek , rolka prowadząca , rolka napinająca) Pompa – 201,99 zł , jest , zwrot używanej oryginalnej pompy Termostat – 108,11 zł , jest
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l nic mu nie zrobisz.narzucił sobie taka marze i mozesz go pocalowac w 4 litery.
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l U mnie wymianę rozrządu w warsztacie z dobrą opinią wycenili na 900-1100 zł , ogólnie taniej wychodzi kupić części samemu tylko jeśli coś się stanie z powodu wady fabrycznej itp. to niestety warsztat nie uzna gwarancji i za demontaż części zapłacimy dodatkowo
Opublikowano 9 Stycznia 201511 l tylko ze w zestaw wchodzi pasek , pompa i napinacz ... musisz wyjasnic bo pewnie chce przytulic wiecej kasy ... nigdy przy mechaniku nie mów ze sie na czyms nie znasz bo wtedy im apetyt rosnie . Mam wujka co zawsze jak gdzies pojedzie i powie ze sie nie zna to płaci 2 razy wiecej niz powinien
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l sam napinacz jest drogi około 400 zł ale i tak twoja jego wycena to z 400 zł za dużo chyba że w tym robocizne policzył
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l U mnie wymianę rozrządu w warsztacie z dobrą opinią wycenili na 900-1100 zł , ogólnie taniej wychodzi kupić części samemu tylko jeśli coś się stanie z powodu wady fabrycznej itp. to niestety warsztat nie uzna gwarancji i za demontaż części zapłacimy dodatkowo do AFN 1000zł????? umnie w okolicy robocizna 200-250zł, częsci czy to u mechanika czy tu na forum 200zł +100zł pompa wody jesli jest taka potrzeba
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l Autor Byłem pytać w hurtowni w zestaw rozrządu za 700zł wchodzi dodatkowy napinacz, który potrzebny jest do mojego auta, ale bez pompy, niestety on kupił niby w innej hurtowni i zapłaciłem 1270zł za same części rozrządu bez robocizny.Mam nauczkę, na przyszłość sam będę kupował części i na pewno mimo, że go znam skorzystam już z usług innego mechanika. Szkoda tylko, że ta lekcja tyle mnie kosztowała, zapłaciłem tyle co pewnie zapłaciłbym w ASO..
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l W ASO zapłacił byś z 1500 jak nie wiecej już ileś czasu temu kolega 1500 zapłacił
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l Na forum jest temat o rozrządu w ajm-e. Cena taka może być, sam miałem taką jednostkę i za wymianę rozrządu zapłaciłem ponad 1500 pln. Najdroższe jest w nim ten tłumik drgań czy jakoś tak.
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l mechanicy to złodzieje(nie mówie ze wszyscy).wiem cos o tym.jak nie kroją za czesci 2x to wycinaja katalizatory,wmawiają ze cos wymienili a w rzeczywistości nie wymieniają.trzeba uważac i patrzec im na rece.to co oni robią czasami to sie w głowie nie miesci.i to jeszcze znajomy sprawdz sobie lepiej czy na pewno ci załozył te nowe czesci .
Opublikowano 10 Stycznia 201511 l mechanicy to złodzieje(nie mówie ze wszyscy).wiem cos o tym.jak nie kroją za czesci 2x to wycinaja katalizatory,wmawiają ze cos wymienili a w rzeczywistości nie wymieniają.trzeba uważac i patrzec im na rece.to co oni robią czasami to sie w głowie nie miesci.i to jeszcze znajomy sprawdz sobie lepiej czy na pewno ci załozył te nowe czesci . Dlatego wszystko jak tylko mogę i potrafię, robię przy aucie własnymi "ręcoma"... jak sobie sam zrobisz to wiesz jak jest zrobione, a mechanicy robią byle na odpierdal żeby tylko skasować Jak już ktoś napisał... powiedz że sie nie znacz i ma być zrobione = policzony klient x2 Edytowane 10 Stycznia 201511 l przez Hezen