Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padnięty pompowtrysk w AVB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po remoncie głowicy miałem problem z odpalaniem silnika 1.9 tdi 101km AVB po remoncie kapitalnym głowicy. Byłem dziś u kolejnego znachora i komputer pokazał że pompowtrysk na 1 cylindrze ma 2.99, na drugim -1.29, trzeci- 0.7 a czwarty 0.25. Pytanie do wszystkich jaki kupić i gzie najlepiej, nowy czy używany. Przed wizytą w serwisie byłem w komisie skąd pochodzi samochód od sprzedawca potwiedził moje przypuszczenie że poprzedni właściciel kombinował coś z wtryskami

pierwszy ma + 2.99

Opublikowano

Dziwne korekcje, w sumie nie dają 0.

Opublikowano

To, ze takie korekcje, to nie znaczy od razu, ze pompki są winne. Zamień pompki miejscami i wtedy sprawdz, czy korekcje sie przeniosa.

Opublikowano
  • Autor

A zna ktoś numery wtryskiwaczy?

wczoraj byłem u mechanika który zaproponował regulacje. Przestawił coś na paskach i dziś zapalił super , przy wartości wytyskiwacza +2.99 kazał jeszcze jeździć i nie szukać sobie wydatków

Opublikowano

Zmień mechanika...

No chyba że gada tak aby mieć robote w postaci wymiany tłoka...

Tak jak Lukasz_N mówi dekiel w góre , zamienić wtryskiwacze miejscami i sprawdzić korekty. Jeżeli się przeniosą na dany cylinder uszkodzona pompka jeżeli nie to czeka Cię pomiar kompresji i sprawdzenie sprawności danego cylindra...

Opublikowano

Widać pełen profesjonalizm tego co Ci montował głowicę :whistling:

Chyba podczas obróbki głowicy wyczyścili mu kreski i biedak nie wiedział jak ustawić :decayed:

Ciekawy jestem, czy wymienił uszczelniacze na pompowtryskach, jak nie to od tego bym zaczął :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

po wyciągnięciu pompowtryskiwaczy okazało się że poprzedni właściel założył jeden o innym symbolu po którym doszedłem że jest on od 105 Km a nie od 101Km

Opublikowano

ale nawet jeżeli włożysz z 2,0 tdi to powinno chodzic i miec dobre korekcje.... tu jest winne moim zdanie ustawienie luzów i czy uszczelnienie pompek jest nowe.... nie wiem gdzie Wy takich mechaników znajdujecie :D

Opublikowano

po wyciągnięciu pompowtryskiwaczy okazało się że poprzedni właściel założył jeden o innym symbolu po którym doszedłem że jest on od 105 Km a nie od 101Km

Coś mi się tu kupy nie trzyma, jeżeli tak jak piszesz jedna pompka była od mocniejszego motoru, to na niej korekcja powinna być na minusie a pozostałe na plusie :decayed:

Możesz podać wszystkie numery pompek, jakie miałeś zamontowane ?

ale nawet jeżeli włożysz z 2,0 tdi to powinno chodzic i miec dobre korekcje.... tu jest winne moim zdanie ustawienie luzów i czy uszczelnienie pompek jest nowe.... nie wiem gdzie Wy takich mechaników znajdujecie :D

Jeżeli wszystkie by miał od 2,0TDi, to wtedy korekcje mają szanse być dobre, przy pompkach o różnej wydajności taka szansa jest znikoma :decayed::hi:

Opublikowano
  • Autor

Ten który miał +2,99 ma numer 038130073AG i to jest od wersji 105 km a pozostałe były na minusie mają numery 038 130 073 AJ i taki też kupiłem ten jest od AVB 101Km po włożeniu go pali super komputer pokazał że trzy są na minusie a jeden ma+0.4