denveco Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam. Mam pytanie. Dorwałem zderzak od S4 sedan przed lift do mojego przed lifta. Czy ta dokładka czy jak to też jest nazywane dyfuzor (ten czarny element) Można wymienić p&p na dokładkę / dyfuzor tego typu (ten czarny elemnt)? Dzięki za info.
Fenrir Opublikowano 12 Stycznia 2015 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wątpię. Cały zderzak ma swój konkretny kształt, dokładki tak samo, żeby zamienić te dyfuzory musiał byś ciąć giąć i lepić... Przecież Twój też jest fajny, S4 to S4, po co chcesz kombinować?
denveco Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2015 Wiem że zderzak S4 to S4 ale fajnie wygląda ten wystający do tyłu dyfuzor
oktawiusz5 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 jeden jest przedlift drugi po lift nie pasuje.
denveco Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 Na pierwszy rzut oka wyglądają te zderzaki jednakowo, przynajmniej ta dolna część od przetłoczenia w dół...
Fenrir Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 No tak, ale czarna część ma inny kształt, zobacz na boczne krawędzie, a druga sprawa że to całość więc nic z tym nie zrobisz. Bez sensu rzeźbić, jak tak bardzo zależy Ci na polifcie to sprzedaj tego i kup lifta.
denveco Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Rzeźbienie to by też było jak bym kupił polifta bo chyba mocowania ma inne niż przedlift...
Fenrir Opublikowano 17 Stycznia 2015 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Taka rzeźba to konieczność i nie ma wielkiego wpływu. A cięcie zderzaka na pół i spawanie/klejenie to głupota, zwłaszcza S4
denveco Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Ta rzeźba polegała by raczej tylko na wycięciu w przed lifcie tego dyfuzora i wpasowanie tego z polifta... Zresztą wiele tutaj różnych rzeźb jest każdy coś tam sobie kombinuje po swojemu.
Fenrir Opublikowano 18 Stycznia 2015 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dalej uważam że to idiotyzm. Żeby to zrobić musisz mieć dwa zderzaki więc tak czy siak musisz kupić lifta, więc po co wtedy mając lifta niszczyć oba zderzaki?
denveco Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2015 Chyba że... dorwę gdzieś zdewastowany zderzak s4 polifta z nienaruszonym tym czarnym dolnym elementem, wtedy jakiś przeszczep można by było zrobić ;P
Fenrir Opublikowano 20 Stycznia 2015 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak czy siak szkoda wtedy przedlifta Chyba że kupisz przedlifta z dobrą górą i polifta z dobrym dołem, ale to chyba graniczy z cudem. A druga sprawa że dość sporo sobie cenią nawet za poniszczone zderzaki.
denveco Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2015 To i tak jak by nie patrzeć rzeźba jak by z dwóch zderzaków (góra przed lift a dół polift) zrobić jeden... No nie wiem, gość od którego brałem dwa zderzaki od S4 z przed lifta mówił że może jakiś mocno spróchniały będzie miał byle z dolnym dyfuzorem, mam pod koniec stycznia dzwonić, może coś będzie miał. zobaczymy.
Fenrir Opublikowano 21 Stycznia 2015 Opublikowano 21 Stycznia 2015 To że to będzie rzeźba na maxa to ja mówię od początku. Nie ma sensu chyba ciągnąć tematu, gdybyś zaczął działać coś w tym temacie to możesz napisać jak Ci poszło.
denveco Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2015 No zobaczę jeszcze co i jak...
Fenrir Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ja kupiłem do siebie przedlift pod podwójny wydech ale trochę mnie teraz boli fakt że na czarnym aucie tego czarnego dyfuzora w ogóle nie będzie widać Jakiś pomysł jak go polakierować? Póki co myślę że zderzak pod auto czyli LZ9U a sam dyfuzor w czarny mat.
denveco Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Szczerze mówiąc to czarny mat będzie wyglądał dziwnie, to tak jak niektóre auta mają zderzak czarny nie w kolorze nadwozia, Dlatego ja nie kupił bym sobie czarnego auta bo wszystkie detale się gubią, jeśli już to możesz w czarnym połysku trzasnąć, załamanie światła będzie lepiej widoczne niż w przypadku matu. Też się zastanawiam nad podwójnym wydechem ale ni cholery nie wiem którędy przeprowadzić drugą rurę z prawej strony.
Fenrir Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja nie obczajałem jeszcze tematu ale krążą słuchy że ponoć między zderzakiem a karoserią można zmieścić rurę, inni mówią że się nie mieści ale można przyciąć belkę lub wnękę na koło zapasowe. Zobaczę jak będę robił u siebie, wtedy napiszę.
denveco Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Patrzałem nawet dzisiaj u siebie jak to wygląda czy da radę zmieścić i szczerze mówiąc nie widzę tam miejsca między zderzakiem a budą. Myślałem by puścić drugą rurę po prawej stronie ale z kolei tam są przewody paliwowe i nie ma też miejsca. U mnie wydech idzie nad belką. Myślałem by puścić pod belką ale będzie kiepsko to wyglądać jadąc za autem...
Fenrir Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ja bym w ogóle nie kombinował przy przewodach bo wydech mocno się rozgrzewa, paliwo będzie się lekko skraplać czy cokolwiek i Ci się auto spali... Chyba najlepiej przyciąć lekko belkę.
Rekomendowane odpowiedzi