malibu Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 mam 1.9tdi 90km i tak sciagajac oslone z pod silnika zobaczylem ze olej jest na osobonie . I z przewodu ktory idzie w dol cieknie olej i on wychodzi z turbiny. spradwdzalem docisnelem zacisk. czym to moze myc spowodowane? i oststanio cos mi oleju ubylo zauwazylem ale nie wiedzialem dlaczego. czemu akurat z turbiny moze leciec olej co to znaczy bo zaden zemnie mechain i sie nie znam
łukasz14bn Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 chodzi ci o przewód od smarowania?
malibu Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) ty no nie wiem on wychodzi z boku z lewej strony taki gruby i idzie w dol tak jakby do chlodnicy .....nie wiem nie umiem tego opisac slaby mechanik ze mnie... i tu na gorze przy zacisku pojawil mi sie olej i cieknie po calym przewodzie w dol tak jak pisalem ten przewod tak jakby do chodnicy idzie Edytowane 13 Stycznia 2015 przez malibu
maniekaudia4 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) chodzi tobie o metalową rurke powrotu oleju z turbo ? przy łączeniu z turbiną powinna być uszczelka może przeciekać chyba że masz na myśli gumowy wężyk idący z wastage do zaworu N18 który znajduje się w okolicy chłodnicy Edytowane 13 Stycznia 2015 przez maniekaudia4
malibu Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2015 wlasnie chodzi mi o ten gumowy ....ale wyczytalem ze w tym przewodzie moga byc krople oleju ....i to nic takiego tylko przewod od odmy moze byc zly czyc cos i to powoduje ze tam olej sie pokazuje
łukasz14bn Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 jeżeli chodzi o odme to troche oleju nie przeszkadza może masz pękniętą te gume
rafal9119 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Witam u mnie też turbo od dołu jest całe w oleju a nie dawno było wymieniane. cieknie prawdopodobnie z przewodu doprowadzajacego olej da rade to jakoś dokrecić nie wyciagajać turbo. Wydaje mi sie że i od dołu turbiny jest przewód olejowy. ??? tak?? cieknie mi olej z tego na zdjeciu zaznaczone strzałką. i lekko z góry da rade to uszczelnić bez wyciągania turbo???
maniekaudia4 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 kup nową uszczelkę w to miejsce, pewnie ktoś o niej zapomniał, problem zniknie , nie orientuje się jak jest w 1.8t, ale w 1.9 tdi ahu 5 min roboty
rafal9119 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 ona jest od dołu to nie wiem czy takie 5 min roboty. reki tam nie włoże a co dopiero klucz
maniekaudia4 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Opublikowano 28 Stycznia 2016 wymieniałem z kanału było lepsze dojście
Rekomendowane odpowiedzi