Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Samoczynne opuszczanie się szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, po odpaleniu auta szyba kierowcy otwiera się całkowicie lub czasami na do 3/4 wysokości, kiedy ją domknę ona ponownie otwiera się i tak 2, 3 razy. Auto mam od niedawna i poprzedni właściciel chyba nie wiedział że kanały odwadniające w podszybiu lubią się zatkać :confused4: i zalał cały środek po stronie kierowcy i pasażera za nim. Wiem że tam jest schowany sterownik i czy jest on odpowiedzialny za sterowanie elektryką szyb. Ale woda nie sięgała do jego obudowy. Jak tylko się zorientowałem to przystąpiłem do, suszenia całej lewej strony auta, teraz jest już ok,jest sucho, ale nie wiem co dalej z tym otwieraniem. Wiecie jak usunąć tą wq...... usterkę?

Opublikowano

Wyjmij moduł komfortu(ten z podłogi) wysusz i przepatrz czy nie ma na nim zimnych lutów nawet jak woda do niego nie sięgałato i tak zawilgotniał.

Opublikowano

Moduł komfortu mam z tyłu w bagażniku więc zawilgotnieć nie mógł. Problem ciągle jest i ciągle nieźle mnie wpienia :angry:. Szyba się otwiera się dokladnie w momencie kiedy ruszy auto, dzieje się to zazwyczaj rano, mam jeszcze jedno pytanie czy moduł komfortu mogę bezkarnie rozłączyć od zasilania??

Opublikowano

Panowie, kostka wypięta, kable sprawdzone, ktoś tam musiał kiedyś z probówką działać bo izolacja na każdym z przewodów jest delikatnie zdjęta i ponownie zaizolowana. Sprawdziłem i wymieniłem tą izolację a mimo to problem nadal się pojawia :kwasny: Ktoś może wie co jeszcze z tym zrobić??

Opublikowano

Odepnij przycisk może to jego wina.

Opublikowano

Przyczyna raczej nie leży w przycisku, bo szyba opuszcza się dokładnie w momencie kiedy rusza koła samochodu a czasami w chwili jego odpalenia. Nie dzieje się to za każdym razem więc ciężko wyczuć o co dokładnie chodzi i gdzie leży przyczyna.

Opublikowano

odpięcie nic nie zaszkodzi a moze jednak styk w przycisku jak ruszasz się załąncza