lukaszq Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam Jestem świeżo po zakupie Audi w której to nie działa tylnia wycieraczka, otóż była opadnięta aż do kółek Audi, udało mi się zdementować samą wycieraczkę natomiast za nic nie mogę odkręcić tej przedniej śruby dokręcającej, dodatkowo zostały prawdopodobnie urwane dysze spryskiwacza bo nie pryska a słyszę że silniczek chodzi, problemem też jest to że w ogóle ten mechanizm po wciśnięciu manetki się nie obraca, ktoś ma jakieś rady jak się z tym uporać szybko i skutecznie?
jacek70 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Dysze spryskiwacza są zakładane na trzpień silniczkach. Pewnie ktoś nie założył lub wyleciała bo są na wcisk.
lukaszq Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak odnalazłem te dysze w podłokietniku zabieram się za rozkręcenie wnętrza klapy aby jakoś podtrzymać ten mechanizm i odkręcić to zalaną szpachlą i rdzą śrubę... szpachle już wydłubałem i z psikałem WD ale za nic nie chce zejść...
jacek70 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ale co nie chce zejść ramię wycieraczki. Jeśli tak to użyj ściągacza tylko nie uszkodź trzpienia.
tomekhxc Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ale co nie chce zejść ramię wycieraczki. Jeśli tak to użyj ściągacza tylko nie uszkodź trzpienia. ściągaczem da rade , i pewnie trzeba bedzie wymienić silniczek bo padnięty
jacek70 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jeśli silnik padnięty to o trzpień już nie musisz się obawiać. Ściągacz odpowiedniego rozmiaru i targaj.
lukaszq Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2015 Taka też jest diagnoza, niestety musiałem kupić silniczek, wszędzie w sklepach moto ceny od 280zł, na allegro nowy Bosch za 170 do tego oczywiście nowe ramię, dzięki za wsparcie!
Rekomendowane odpowiedzi