audioolavant Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 witm jestem tu nowy i chciałbym dowiedziec sie jak wymienic linke hamulca recznego w audi a4 b6
mati95115 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Wymiana sama w sobie jest bardzo łatwa ale bez kanału czy podnośnika się nie obejdzie trzeba trochę osłon poodkręcać. Później jeszcze regulacja która jest przedstawiona pod tym linkiem http://www.auditimes.pl/topic/1124-regulacja-hamulca-recznego/
Enduro Grybów Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Warto by tez do nowych linek kapnąc trochę olejku i poruszać aby rozprowadzić. Nie zaszkodzi a moze pomuc.
andcho Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Wymiana sama w sobie jest bardzo łatwa ale bez kanału czy podnośnika się nie obejdzie trzeba trochę osłon poodkręcać. Później jeszcze regulacja która jest przedstawiona pod tym linkiem http://www.auditimes.pl/topic/1124-regulacja-hamulca-recznego/ Odpowiedź nie wnosi nic do zapytania: "jak wymienić linkę haq-cz ręcznego" -sam także chciałbym się czegoś dowiedzieć zanim rozkręcę pół samochodu. Np. jak dostać się i podłączyć końcówkę linki przyu dźwigni h-ca ręcznego w A4B6?
Pavetti Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 (edytowane) andcho pobierz manual do Twojej audi tutaj. Prawdopodobnie będzie to czego szukasz A tutaj masz dyskusję odnośnie regulacji na naszym forum. Co się stało, że chcesz ją wymieniać? Pękła? Bo jeżeli nie, to sama regulacja powinna dać radę. Edytowane 6 Czerwca 2015 przez Pavetti
andcho Opublikowano 11 Lipca 2015 Opublikowano 11 Lipca 2015 andcho pobierz manual do Twojej audi tutaj. Prawdopodobnie będzie to czego szukasz A tutaj masz dyskusję odnośnie regulacji na naszym forum. Co się stało, że chcesz ją wymieniać? Pękła? Bo jeżeli nie, to sama regulacja powinna dać radę. Panowie, manual mam od dawna, dyskusję na forum przejżałem i nic z tego nie wynika. Linkę trzeba wymienić bo zacina się i blokuje zacisk, chyba korozja. Cały czas czekam na podpowiedź jak odłączyć i podłączyć nową linkę h-ca ręcznego do dźwigni; czy trzeba demontować cały tunel środkowy czy jest sposób aby zrobić to np. przez otwór po popielniczce tylnej.
Darek_32 Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 U mnie kiedyś linka spadła z mocowania przy dzwigni hamulca ręcznego - wyjąłem popielniczkę oraz podłokietnik i bez problemu założyłem.
rafalw80 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Dzień dobry Panowie. Odkopie kotleta. Po regulacji ręcznego przy popielnice, nie mam praktycznie luzu na rączce od ręcznego i delikatnie mi reczny hamuje cały czas, jak to wyregulowac teraz żeby nie brał tak wcześnie? Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Po co tam regulowałeś? tam się nic nie reguluje. Mechanizm ręcznego w zaciskach jest samoregulujący się. Po kilkukrotnym zaciągnięciu ręcznego samo się napina. Jak kręciłeś przy popielniczce to teraz tam musisz poluzować. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez Muskel1
rafalw80 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Miałem słaby reczny, brał bardzo wysoko. Wyjąłem popielniczka i okazało się że linki przy spuszczonym recznym są wręcz luźne, wscisnalem ten przycisk w otworzę, linki napiely się ale trochę za mocno, i teraz zastanawiam się jak je poluzowac żeby było dobrze
Rekomendowane odpowiedzi