kropekpl Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. panowie mam taki problem. 2 dni temu odpaliłem autko pod domem i zabrałem się za odśnieżanie. autko chodziło jakieś 10 min po czym zacząłem jazdę i..... po przejechaniu 100 metrów nagle zgasło i już nie chce zapalić. co może być tego przyczyną??? Dodam ,że było około -2c i musiałem przytrzymać na rozruszniku około 3-4 sekund żeby załapało. Wyciągnąłem dziś pompkę z baku. pompka chodzi,ale jakoś tak cicho. Jakie ciśnienie powinna dawać? Z góry dziękuję za każdą pomoc Edytowane 25 Stycznia 2015 przez kropekpl
piotrsob1 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Po pierwsze to podepnij auto pod kompa, może zapisały się jakieś błędy i naprowadzą Cię na trop usterki
kropekpl Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2015 po podpięciu pokazało 0 błędów
Horneth Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pompa w baku powinna dawać ciśnienie do ok 0.7 bar Jakie paliwo zalane ( lewucha czy ze stacji ) kiedy filtr paliwa wymieniony ?
kropekpl Opublikowano 30 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2015 do auta zostało zalane 60 litrów ze sprawdzonej stacji BP. filtr zakupiłem nowy i dziś będę go wymieniał, oraz kupię pompkę do zbiornika -tak dla pewności problem rozwiązany po wymianie filtra,pompy tandemowej , pompki w zbiorniku i przeczyszczeniu przekaźników autko znowu na chodzie
Rekomendowane odpowiedzi