Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wytłumienie drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

I bardzo dobrze Ci się wydaje, dlatego temat mojego postu brzmi "wytłumienie". Moim celem nie było wyciszanie samochodu dla samego wyciszania, tylko wytłumienie drzwi, blacharki celem eliminacji zbędnych drgań, rezonansów i usztywnienia całej konstrukcji, aby stworzyć głośnikowi w miarę znośne warunki pracy w środowisku ( samochodzie ) w jakim te warunki z założenia są niekorzystne.

powiem tak..w b6 jak i b7 drzwi wytłumiać nie ma sensu..modele te są dobrze wyciszone w porównaniu do modeli poprzednich..szkoda kasy..no chyba że się jeździ na zawody car-audio..jeśli już wyciszać to tylko dach..

Dlatego chciałem aby kolega adamooo rozwinął swój wątek bo byc może ma jakies informacje i wiedzę której ja nie posiadam, a jestem zapalonym audiomaniakiem i audiofilem zarazem. Chyba, że kolega adamooo zastosował małą prowokację :naughty: to wtedy wszystko gra....

Opublikowano
:decayed: szkoda czasu na wytłumianie drzwi :gwizdanie:
Opublikowano

ja wytłumiłem u siebie, dałem spray na tapicerkę, zmieniłem głośniki i powiem że pierwszy raz nie słyszałem dużo lepszej różnicy - jest trochę lepiej ale jak ktoś nie jest zboczeńcem to niech se odpuści szkoda kasy i czasu. W nissanie efekt powalał we fiacie też, w audi już nie widać może mają lepszą blachę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ja wytłumiłem u siebie, dałem spray na tapicerkę, zmieniłem głośniki i powiem że pierwszy raz nie słyszałem dużo lepszej różnicy - jest trochę lepiej ale jak ktoś nie jest zboczeńcem to niech se odpuści szkoda kasy i czasu. W nissanie efekt powalał we fiacie też, w audi już nie widać może mają lepszą blachę :decayed:

Ja jestem zboczeńcem :polew:

Opublikowano

W B6 jest na tyle dobrze pomyślane, że nie ma co przesadzać. Jedynie rozsądnie jest "poprawić" montaż głośnika i jego okolicę

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam moze troche glupie pytanie ale mnie nurtuje a wiec, czy jak wygluszacie drzwi przednie to napotkane po drodze klejenia mata przewody zaklejacie pod mate czy zostawiacie na wierzchu... czy moze to jest bez roznicy, glownie chodzi mi o to czy nie beda jakass tam glosno drgaz wsrodku przy sluchaniu muzyki :kox:

Opublikowano
  • Autor

Na wierzchu, ja nie przyklejałem i z tego co wiem nie przykleja się. Pozostałe przewody żeby ewentualnie nie rezonowały przykleiłem osobno do maty

Opublikowano

Tez tak wlasnie myslałem ale chcialem sie upewnic :D dzieki za info, pozdro :good:

Opublikowano
  • Autor

Zerknij również tutaj wiele cennych informacji i zdjęć. http://www.extremecaraudio.pl/fotka.php?idkat=1&idpodkat=169&id=6284&a=1 . Jakbyś coś potrzebował zapytać to wal śmiało jestem właśnie po takiej robótce to coś tam mogę podpowiedzieć....

Opublikowano

powiem tak..w b6 jak i b7 drzwi wytłumiać nie ma sensu..modele te są dobrze wyciszone w porównaniu do modeli poprzednich..szkoda kasy..no chyba że się jeździ na zawody car-audio..jeśli już wyciszać to tylko dach..

moim zdaniem przod w b7 pasowaloby wytlumic, bo przy zwyklych glosnikac slycac drzwi na ulicy :/, a co dopiero wymiana na jakies sensowniejsze...

Opublikowano

W b5 przy serii wlasnie mam to samo, a bede se wsadzal 2 drozny system odseparowany pod wzmacniaczem wiec taki zabieg jest obowiazlowy :D:

• 1 rok później...
Opublikowano

moze pod seryjne radio nie trzeba wygłuszac drzwi... pod wzmaka obowiazkowo :hi:Amen