Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nie zamykają się drzwi od kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Klubowiczow mam problem z moja a4 z pilota nie zamyka drzwi od kierowcy reszta drzwi sie zamyka i pracuje poprawnie a drzwi od kierowcy musze zamykac kluczykiem.Cy ktos moze spotkal sie z takim problemem?? z gory dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Zapewne uszkodzony zamek w drzwiach ,podepnij vaga

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic podobnego. Nie awaria zamka tylko przerwany kabel między drzwiami a budą. Zobacz pod gumowym łącznikiem wiązkę czy nie jest przerwana. Ja miałem to samo u siebie. A pierwsze co powinieneś sprawdzić to czy przy otwartych drzwiach kierowcy pali się w nich czerwona lampka. Jeśli się nie pali to wiadomo że to przewód z zasilaniem do drzwi wystarczy połączyć na nowo i wszystko gra.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączę się pod temat bo mam dokładnie takie same objawy co autor tematu kubik80

Tz. Pilot zamyka i otwiera tylko 3 drzwi, nie zamykają mi się drzwi kierowcy przy użyciu pilota (drzwi kierowcy wogule nie reagują na sygnał z pilota), mogę je jedynie zamknąć kluczykiem, wkładając bezpośrednio we wkładkę zamka i przekręcając. Natomiast pozostałe drzwi działają poprawnie tz. otwierają sie i zamykają normalnie.

Na vagu wyszły mi takie błędy:

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AB

Component: Komfortgerát T1B 0313

Coding: 06730

Shop #: WSC 63351

3 Faults Found:

01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring

35-00 - -

00962 - Alarm via. Tilt Sensor

35-00 - -

01559 - Drivers Door

37-00 - Faulty

Opublikowano

ja miałem tak kiedyś w oplu wymieniłem chyba siłownik i było ok :cool1:

Opublikowano

No ale kluczykiem otworze i zamkne te drzwi kierowcy, więc to chyba nie siłownik bo z kluczyka siłownik działa

A może ktoś mógłby rozszyfrować te błędy z VAGA ?

Opublikowano

działa zamek a siłownik odpowiada za otwieranie z pilota tak mi sie wydaje... :mysli:

Opublikowano

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AB

Component: Komfortgerát T1B 0313

Coding: 06730

Shop #: WSC 63351

3 Faults Found:

01370 - Alarm triggered by Interior Monitoring

35-00 - -

00962 - Alarm via. Tilt Sensor

35-00 - -

01559 - Drivers Door

37-00 - Faulty

Wykasuj błędy .... ktoś grzebał w alarmie...

nie powinny powrócić

trochę wysiłku :cool1:http://www.a4-klub.pl/smf/kody_vag_v20061114-t1913.0.html

Opublikowano

Nie no aż taki leniwy nie jestem, po skasowanie jeden niestety pozostał:

01559 - Drivers Door

37-00 - Faulty --------- ten nie chce sie skasować a problem jak był tak jest

reszta błędów rzeczywiście może być związana z włączeniem sie alarmu bo zostawiłem kiedyś 5 letniego synka w samochodzie na CPN-ie zamknołem go i poszedłem zapłacić za paliwo jak wruciłem alarm się aktywował i jeden błąd pewnie jest z tego zajścia.

Przy alarmie nie było nic grzebane a i oznak próby włamania nie zauważyłem. Koledzy od czego zacząć bo nie wiem co się mogło stać

Opublikowano

Sliniak wiązka an drzwiach do sprawdzenia pewnie któraś kostka zaśniedziała i nie ma komunikacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wziąłem się za te drzwi dzisiaj (rozebrałem boczek) i musze ci grzanek przyznać racje, winowajcą takich perypetii z zamykaniem drzwi kierowcy była kostka w drzwiach kierowcy pokazana na zdjęciu poniżej. Nie było tam wilgoci ani nic takiego, po prostu nie łączyła docisnąłem ją i teraz wszystkie drzwi zamykają się z pilota na kluczyku tak jak dawniej.

59e7f73cb95d49b1m.jpg c3337c9e2e4ac3eem.jpg

Opublikowano

Witam wszystkich - tak sobie czytam i widzę że A4 B6 ma już chyba taką wadę fabryczną że siada zamykanie auta z pilota (drzwi od kierowcy). Miałem dokładnie ten sam problem, z tym że dodatkowo nie działo podgrzewanie lusterka oraz podświetlanie drzwi. Podłubałem i doszedłem że wtyczka łącząca drzwi i karoserię jest zaśniedziała, po odczyszczeniu nie było poprawy, dłubałem dalej aż doszedłem że niektóre kable wiązki łączącej drzwi i auto (wiązka pod gumą) są poprzerywane. Tak więc najpierw lepiej tam zajżeć.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!

u mnie podobna sytuacja tylko że chodzi o drzwi przednie pasażera. I mam pytanie czy tą gumę łączącą drzwi z karoserią da się jakoś ściągnąć czy tylko z jednej strony (od karoserii) odczepić. Zauważyłem że na jednym kablu z wiązki jest zerwana izolacja ale sam kabel jest nie przerwany więc nie wiem czy to jest powód. I drugie pytanie czy tą kostkę (u mnie fioletowa) która jest pod gumą od strony karoserii, można ją odpiąć i przeczyścić i czy to może mieć jakiś wpływ na to że drzwi się nie zamykają :mysli: