Dawididek1220 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 po zapaleniu chodzi 3 4 min za drogim razem juz git tylko dodac do konca gazu jadac np dwojka nie moze sie wkrecic na obroty wkreca sie z takimi przerwami zamulajacymi i do odciny jak go przytrzymam na postoju to 2 sekundy i zejdzie do czterech tys i znow do siedmiu 3 sekundy odcina a trzymam pedal gazu w podlodze co jest grane?? pomożecie ??
jacek70 Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Powodów może być wiele dlatego najpierw vag i błędy. Tak będzie szybciej.
organista177 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Cześć,moim problemem również jest zamulanie tylko u mnie wygląda to w ten sposób ze przy 4 tys obrotów odcina i zamula albo jak jade na 2 gaz w podłoge to zamula na całym zakresie, jak dodaje stopniowo gazu to jest ok. jestem świeżo po wymianie świec i przewodów myślałem ze to one mogą być problemem ale niestety to nie to, przy wymianie usłyszałem dość głośne cykanie dochodzące z tego urządzenia na zdjęciu: https://db.tt/derVu3Tz po lewej stronie od przepływki firmy sagem. Stąd moje pytanie - co to za czujnik i czy ma tak cykać ewentualnie czy on może być przyczyną takich problemów? Dodam jeszcze że jak jade na gazie to jest lepiej a jak na benzynie to silnik nie kręci się powyzej 4tys obrotów...
jacek70 Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Ten element na obudowie filtra to zaworek odpowietrzenia zbiornika. Jeśli cyka to jest sprawny. Szukaj gdzie indziej. Błędy?
organista177 Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Problem rozwiązany, do wymany sonda lambda(grzałka kaput), przepływościomierz(czyszczenie, psikanie, dmuchanie nic nie dało dopiero nowy) prócz tego dodam że błędy były widoczne odrazu po podłączeniu VAG-a bez robienia logów, moze komuś pomoże, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi