Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AUDI A4 B8 1,8TFSI 160KM, QUATTRO, S-LINE- moja :)))

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koleżanki i Kolegów,

Z dumą prezentuję moją ukochaną, piękną i wspaniałą A4 eskę :)

623984620d2f7196med.jpg

4b417c2347e7c122med.jpg

c0ebbb807c2a746cmed.jpg

69f5b9c8fe31826amed.jpg

115350243f49c709med.jpg

Ledy, quattro, navi, follow home, itd, itp.

Może czego brak: podgrzewanych foteli :)

Stan naprawdę idealny, skóry niezniszczone. Przesiadłem się z Forda więc dla mnie to jest Perełka :)

Opublikowano

ładna - śliczny środeczek

Opublikowano

Fajne autko . Bezawaryjności .

Opublikowano

bardzo ładne auto i fajna baza do modów.. coś planujesz zmieniać? :naughty:

Opublikowano

Gratulacje :) no i 3miasto wzbogaca się o kolejne B8 ;p

Opublikowano

Fajna sztuka ze słusznym napedem

Edytowane przez peter22

Opublikowano

"Ukochana, piekna, ..." musisz z tym troche uwazac bo to jest DER Audi , czyli ON :decayed:. Piekna, ukochana moze byc DIE Heidi, ale to tez nie jest prawda :grin:

Fajna sztuka. :thumbup1: Zmienic lancuch i cieszyc sie jazda :)

Opublikowano

Gratki i bezawaryjności. środek masz taki sam jak ja :wink:

Opublikowano
  • Autor

dzięki Wszystkim. Niestety trochę się podłamałem. Auto ma 170tyś przebiegu i gdy czytam te wszystkie informacje na temat łańcucha i napinacza rozrządu to wszystko mi się w żołądku przewraca. Nie wiem już co mam robić :(

Opublikowano

Nie masz się czym przejmować, przecież to są oczywiste wymiany które dotyczą każdego z nas. Żeby tylko takie zmartwienia nas dotyczyły ;) Poza tym masz ładne autko i nie myśl o tym co normalnie wynika z eksploatacji tylko jakiego pierwszego MODA zrobisz :naughty::naughty::naughty::grin::grin::grin:

Opublikowano
  • Autor

hmmm czyli mam wymieniać, pomimo tego że nie ma żadnych dźwięków, huku itd, itp? :)

Kurczę niejednoznaczna Twoja odpowiedź Krystian :)

Opublikowano

Piękna . Tu jest sline wewnętrzny ttylko ?

Opublikowano
  • Autor

dzięki rodzyn:) chyba przy a4 tylko tak jest...co nie? Sam nie wiem :)

Opublikowano

No właśnie nie wiem jak w b8 dlatego pytam :) bo w b7 były wew i zew .

Sam szukałem b8 ale niestety ciężko znaleźć dobre auto :)

Opublikowano

hmmm czyli mam wymieniać, pomimo tego że nie ma żadnych dźwięków, huku itd, itp? :)

Nie wiem jak jest u Ciebie w silniku TFSI z pewnością jest tu wielu kolegów posiadających większą wiedzę ode mnie, ale w moim przypadku wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody jest zalecana przy 210 tyś. km. I to nie wynika z tego powodu że jak przekroczysz ten próg to ma się już zepsuć czy zerwać, tylko tak przewiduje producent :) dla bezpieczeństwa silnika.

Edytowane przez krystian3769

Opublikowano
  • Autor

dziękuję :)

Opublikowano

Nie wiem jak jest u Ciebie w silniku TFSI z pewnością jest tu wielu kolegów posiadających większą wiedzę ode mnie, ale w moim przypadku wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody jest zalecana przy 220 tyś. km. I to nie wynika z tego powodu że jak przekroczysz ten próg to ma się już zepsuć czy zerwać, tylko tak przewiduje producent :) dla bezpieczeństwa silnika.
Przepraszam ale nie zgodze sie wogole bo z tego co mi wiadomo auto jest na łańcuchu i pasku . Pasek kontrola 180 tys i 5 lat,aa łańcuch dopóki nie zacznie hałasów ac . Vw czy jak kto woli audi nie przewiduje wymiany łańcucha dla żadnego ze swoich silników . Ano terminowo ani dla bezpieczeństwa . Dla bezpieczeństwa można sobie samemu wymienić

Edytowane przez rodzyn889

Opublikowano

Nie wiem jak jest u Ciebie w silniku TFSI z pewnością jest tu wielu kolegów posiadających większą wiedzę ode mnie, ale w moim przypadku wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody jest zalecana przy 220 tyś. km. I to nie wynika z tego powodu że jak przekroczysz ten próg to ma się już zepsuć czy zerwać, tylko tak przewiduje producent :) dla bezpieczeństwa silnika.
Przepraszam ale nie zgodze sie wogole bo z tego co mi wiadomo auto jest na łańcuchu i pasku . Pasek kontrola 180 tys i 5 lat,aa łańcuch dopóki nie zacznie hałasów ac . Vw czy jak kto woli audi nie przewiduje wymiany łańcucha dla żadnego ze swoich silników . Ano terminowo ani dla bezpieczeństwa . Dla bezpieczeństwa można sobie samemu wymienić

Kolego ja nie napisałem że w silniku z łańcuchem jest jakiś zalecany przebieg wymiany gdyż tak jak piszę nie posiadam takiej wiedzy odnośnie tych silników :) A co do TDI to cytuje mojego mechanika z VW & AUDI który zajmuje się tymi autami już ponad 20 lat, tak więc wydaje mi się że tu nikogo w błąd nie w prowadzam :)

Opublikowano

Nie wiem jak jest u Ciebie w silniku TFSI z pewnością jest tu wielu kolegów posiadających większą wiedzę ode mnie, ale w moim przypadku wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody jest zalecana przy 210 tyś. km. I to nie wynika z tego powodu że jak przekroczysz ten próg to ma się już zepsuć czy zerwać, tylko tak przewiduje producent :) dla bezpieczeństwa silnika.

To co przewiduję producent nie jest zadnym wyznacznikiem , przykład silniki 1.4 tfsi na łańcuchu a często wymiana przy przebiegu 50 tyś . Oczywiscie jezeli nic się nie dzieje nie hałasuje to nie ma co się przejmować .

Jakie spalanie masz w tym 1.8 tfsi ?

Opublikowano

Piękna . Tu jest sline wewnętrzny ttylko ?

ta sztuka ma tylko s-line wew. ogólnie w B8 jest jak w B7 czyli można mieć i zew. i wew.