Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Alt hałas przy przyspieszaniu stuki,wibracje

kamillo78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów borykam się od kupna auta z irytującym halasem,a mianowicie przy ruszaniu a także przy przyspieszaniu słychać taki głuchy stokot jakby młotkiem ktoś pukal w silnik.Wymieniłem już motor i hałas pozostał. Pytanie czy może będzie już dwumas się kończy?
Objaw podobny do utartych panewek. Stary silnik rozebrany i wszystko ok.
Może ktoś miał coś podobnego?

Edytowane przez kamillo78

Wymieniles caly silnik z osprzetem, czujnikami i silownikami?? Dwumas jak by sie zerwal to mechanik widzial by to przy wymianie silnika, druga sprawa ze hałasował by caly czas .

aaa i zmień tytuł tematu bo napisałeś "sztuki" a nie "stuki" :)

Poduszki silnika też wymianiałeś?

Witam poduszki nówki,silnik cały dół z małym przebiegiem,dwumas mam teraz wyjety auto na podnosniku.Jutro zakładam inny dwumas zobacze bo już niemam żadnego pomysłu co tam stuka .

Kolego to proponuje zerknac do wariatora i jego zaworu sterujacego. Na moje pod obciazeniem wariator jest zle sterowany przez co halasuje. Odłacz wtyczke od zaworu sterujacego i odpal auto.

Ja swój problem ze stukaniem podczas obciążenia silnika pisałem wielokrotnie i odpowiedzi zero, tylko metoda wymieniania pokoleji.... na dzień dzisiejszy wiem że to nie problem zaworu sterująego bo mam podmieniony od roku od kolegi beny4 i nic sie nie zmieniło. Ja obstawiałem napinacz łańcuszka rozrządu ale jeden kolega z forum wymieniał i nic sie nie zmieniło. Ja sobie odpuściłem bo to szukanie igły w stogu siana a u mnie problem występuje przy mocnym bucie pomiędzy 3 a 4 tys obotow. Dodoam że po odpalaniue mam cisze bo wariator regerowany :) Jak ktoś odnajdzie zródło tego hałasowania to bedzie mistrz :D

Tu jest post z problemem który dotyczy mnie,autora no i chyb a Ciebie :)http://a4-klub.pl/index.php?/topic/302934-stukanie-w-silniku-pod-obciazeniem/

Edytowane przez chrzanio

Ja swój problem ze stukaniem podczas obciążenia silnika pisałem wielokrotnie i odpowiedzi zero, tylko metoda wymieniania pokoleji.... na dzień dzisiejszy wiem że to nie problem zaworu sterująego bo mam podmieniony od roku od kolegi beny4 i nic sie nie zmieniło. Ja obstawiałem napinacz łańcuszka rozrządu ale jeden kolega z forum wymieniał i nic sie nie zmieniło. Ja sobie odpuściłem bo to szukanie igły w stogu siana a u mnie problem występuje przy mocnym bucie pomiędzy 3 a 4 tys obotow. Dodoam że po odpalaniue mam cisze bo wariator regerowany :) Jak ktoś odnajdzie zródło tego hałasowania to bedzie mistrz :D

Tu jest post z problemem który dotyczy mnie,autora no i chyb a Ciebie :)http://a4-klub.pl/index.php?/topic/302934-stukanie-w-silniku-pod-obciazeniem/

Witam dwumas nowy rumot pozostał :(:(:(:facepalm:

Kamil moze weź auto na diagnostyke. Wjedź na rolki , posciagaj te oslony silnika i skrzyni. Niech ktos rusza a Tobie moze uda sie ustalic , czy to silnik czy skrzynia stuka.

Jutro idzie przekładnia z rana będę dłubal. Dam znać na chwilę obecną bez zmian.Chyba że one tak mają a moje ucho nie pasuje do tego auta.

Próbowałem dzisiaj na kanale i dźwięk słychać w okolicy motoru pod obciążeniem słychać lomot jakby wału korbowego.

Kolega może nagra filmik z tym dźwiekiem i może cos sie odkryje. Ja u siebie mam objaw jak na tym silniku http://a4-klub.pl/index.php?/topic/302934-stukanie-w-silniku-pod-obciazeniem/

Pogodziłem się z tym bo naprawde nie wiadomo w czym problem... najwyżej korba bokiem wyjdzie :D

Ja rozumie jeden motor zepsuty ale drugi też.Tamtego rozebralem w mak i nic nie widać.Nagram audio z mikrofonem pod silnikiem i zobaczymy a jutro wymienię skrzynie ale przeczucie mam słabe że będzie ok.

Jak by mi korba wyskoczyła bokiem to bym się cieszył że usterka znaleziona.Oczywiście to żart. Miłej nocki życzę wszystkim.

Ja rozumie jeden motor zepsuty ale drugi też.Tamtego rozebralem w mak i nic nie widać.Nagram audio z mikrofonem pod silnikiem i zobaczymy a jutro wymienię skrzynie ale przeczucie mam słabe że będzie ok.

Jak by mi korba wyskoczyła bokiem to bym się cieszył że usterka znaleziona.Oczywiście to żart. Miłej nocki życzę wszystkim.

Witam skrzynia zmieniona rechot jest nadal zmienie auto i zobacze czy nadal bedzie stukać.To żarcik ale mnie to dobija auto powinno smigac cicho a w budzie jak w dużym fiacie.Pomysły się skonczyły .

Witam jutro podpinam mikrofon do audicy i będę badał co tam puka dam znać co i jak.

Sprawdzales przeguby wewnętrzne? Hałas może się przenosić, u mnie na szczęście cisza ale prawy wewnętrzny ma lekki luz. Po dopakowaniu smaru tylko czasem się odzywa, czuć jedynie wciskając gaz lekkie szarpniecie trudne do wychwycenia

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka