ppj18 Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Witam. Posiadam Audi A4 B6 Avant. Mój problem polega na tym że od momentu przekręcenia kluczyka cały czas chodzi wentylator klimatyzacji na pełnych obrotach mimo że na klimatroniku mam uruchomioną funkcję ECO. Nie wiem czy to tak powinno być? Dodam że w zimę przy dyżych mrozach ciężko mam nagrzać samochód. Proszę o pomoc i jakieś sugestie. Z góry dziękuję. ppj18
heretic Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 (edytowane) Podłącz VAG-a (VCDS) odczytaj błedy i sie z nami podziel. Edytowane 2 Lutego 2015 przez heretic
woytazz Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Koledze chodzi o wentylator za chłodnicą, ten dodatkowy elektyczny. Ale fakt, najpierw sprawdź błędy, może być winny np. przekaźnik.
ppj18 Opublikowano 3 Lutego 2015 Autor Opublikowano 3 Lutego 2015 Niestety był podłączny pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów. Koledze chodzi o wentylator za chłodnicą, ten dodatkowy elektyczny. Ale fakt, najpierw sprawdź błędy, może być winny np. przekaźnik. Na chłodnicy sa dwa wentylatory. jeden większy od chłodnicy i drugi mniejszy od układu klimatyzacji. Chodzi mi o ten od klimatyzacji.
bobikos Opublikowano 3 Lutego 2015 Opublikowano 3 Lutego 2015 Sprawdź odczyty temperatury cieczy chłodzącej w silniku i liczniku.
Rekomendowane odpowiedzi