r7adek Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Witam, wymieniłem radio jak w temacie i vcds pokazuje mi takie błędy: 01044 - Control Module Incorrectly Coded 000 - - 01317 - Shareware Version. To Decode all DTCs 004 - Please Register/Activate - Intermittent 01305 - Shareware Version. To Decode all DTCs 004 - Please Register/Activate - Intermittent 00466 - Control Module for Steering Column Electronics (J527) 004 - No Signal/Communication - Intermittent 00856 - Shareware Version. To Decode all DTCs 011 - Please Register/Activate - Intermittent 00821 - Shareware Version. To Decode all DTCs 011 - Please Register/Activate O co w tym chodzi i jak usunąć je. W pierwszym chyba chodzi o jakieś kodowanie ale jakie ? A w pozostałych to w ogóle już nie wiem.
szeryf Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 To są błędy z radia? Masz złe kodowanie, pisałem Ci już o tym że po zmianie trzeba będzie sprawdzić kodowanie, i ewentualnie zmienić. Leć po kolei i zobacz która cyfra nie pasuje do Twojego auta.i zmieniaj.
r7adek Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Opublikowano 6 Lutego 2015 A skąd mam wiedzieć jaka cyfra pasuje a jaka nie do mego radia ?
szeryf Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Kodowałeś coś kiedyś VCDSem? Pokazuje Ci podpowiedzi przy kodowaniu? Cyfry nie mają pasować do radia tylko do auta. Takie podpowiedzi powinien pokazać VCDS: 0?x0xxx: Options 3 +1 = Analog Input (AUX) +2 = Multifunction Steering Wheel +4 = Telephone 0x?0xxx: Options 2 +1 = Digital Sound System +2 = CD-Changer +4 = Satellite Radio 0xx0?xx: Options 1 +1 = Leather Interior +2 = Diesel Engine 0xx0x?x: Sound System Correction 0 = Sound System (No passive Speakers/No Correction) 1 = Sedan/Coupé with passive Speakers 2 = Wagon/Avant with passive Speakers 3 = Cabriolet/Roadster with passive Speakers 0xx0xx?: Country 1 = Europe 2 = North America 4 = Japan 5 = China Jak wiesz co masz w aucie to znajdziesz odpowiednie kodowanie.
Rekomendowane odpowiedzi