Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chiptuning 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj przykładowa modyfikacja z kompleksowym przygotowaniem do podniesienie mocy

Nie to że sam sofcik w pare h i cześć - auto było dłużej - zostało perfekcyjnie doprowadzone do 100% fabryki

A4 B8 1.8TFSI CABA 120Km (hardware ten sam co w CABB/CDHB 160KM 1.8TFSI)

Czyszczenie dolotu , świece i pare czarów dopieszczających + indywidualne strojenie silnika pod jego stan i paliwo PB98 = 220KM 304Nm

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1646448235615316.1073741865.1396067723986703&type=

yyyy swiece i wtryski?.. :)

tak dokładnie :D

PS. jak tam furak ?

A spoczko tylko cos zaczelo cykac na wolnych obrotach po dodaniu gazu juz tego nie slychac to pewnie wtryski... a ogolnie ok wkoncu można wyprzedzać bez strachu :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystkie TFSI czy TSI robi się podobnie zależy, które turbo siedzi i jaki IC jest zamontowany to można zrobić więcej lub mniej.

Mamy w ofercie mody na 350hp i 450Nm dla 1.8TSI ,a dla 2.0TSI/TFSI 420hp i 500Nm zależy od skrzyni.

Kiedyś robiłem model 120hp i fajnie wyszło bo prawie 200hp na kołach i 300Nm, zmodyfikowaliśmy wydech na tłumikach MG Motorsport, oraz poprawiliśmy układ hamulcowy.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.518164521550539.124351.165797800120548&type=3

http://www.facebook.com/165797800120548/photos/a.518164521550539.124351.165797800120548/518164598217198/?type=3&theater

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Jak jest z tymi silnikami CABA. Co trzeba zmienic, wymienić itp. by dodać trochę kucy? I orientuje się ktoś gdzie na Śląsku można zrobić chipsa bez obaw. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam.

Jak jest z tymi silnikami CABA. Co trzeba zmienic, wymienić itp. by dodać trochę kucy? I orientuje się ktoś gdzie na Śląsku można zrobić chipsa bez obaw. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.

Nie trzeba nic wymieniać. Strojenie daje w tym silniku bezpieczne +200KM.

Z czyszczeniem dolotu na PB98 masz do uzyskania 220KM - zreszta jak wyzej wszystko jest opisane , moze przeglądnij dokladnie bedziesz mial pogląd na sprawe.

Opublikowano

Witam.

Z czyszczeniem dolotu na PB98 masz do uzyskania 220KM - zreszta jak wyzej wszystko jest opisane , moze przeglądnij dokladnie bedziesz mial pogląd na sprawe.

Właśnie przeglądałem cały temat również link z fb, i nie wiem o co chodzi z tymi wtryskami. Czy też będę musiał zmieniać. Świece zmieniłem a w czwartek będę się brać za czyszczenie dolotu. Chciałbym jak najlepiej przygotować auto do podniesienia mocy.

Opublikowano

Witam.

Właśnie przeglądałem cały temat również link z fb, i nie wiem o co chodzi z tymi wtryskami. Czy też będę musiał zmieniać. Świece zmieniłem a w czwartek będę się brać za czyszczenie dolotu. Chciałbym jak najlepiej przygotować auto do podniesienia mocy.

W linku FB nie ma wzmianki o wtryskach ? Jedziesz do tunera i on Ci przygotowuje auto na zero jeśli ma pojęcie jak to zrobić :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, ja mam 1.8 tfsi seryjnie 120km a zwiekszyłem moc do 220 i wszystko śmiga. robiłem to w V-tech Wrocław.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja również jestem po zabiegu... Silnik CDHA

Moc przed: 131@4218rpm

moment przed: 237@3322rpm

Moc po: 215@5468

Moment po: 337@2818

Polecam warsztatu!

ChiptunningAudiA4_1.jpg

Opublikowano

Fajny wykres i fajny przyrost mocy.

Można wiedzieć ile tam kosztuje program. ?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Fajny wykres i fajny przyrost mocy.

Można wiedzieć ile tam kosztuje program. ?

1500

pozdrawiam!

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A widze ze robi ................ tylko cena pewnie powala

http://www.abt-configurator.com/en/Audi/A4/Avant/8K2/18TFSI170

1500 euro to kosztuje ew czasami jakies 20% promo. Ale zaleta rozwiazania jest to ze oni daja dodatkowe Ecu a ori zostaje bez zadnych zmian. Czyli gwarancję mozna teoretycznie zachowac.

Kojarzy ktos tansza firme ktora w Polsce taka modyfikacje robi na dodatkowym Ecu bez ruszania fabrycznego?

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Jak dostarczysz ECU to raczej większość powinna ogarnąć.

Zostaje kwestia CP?

Opublikowano

A to nie jest tak ze w tym rozwiazaniu Abt właśnie ori Ecu zostaje nieruszone na miejscu a Abt daje swoje drugie ? Bo to ze kazdy Ecu oryginalne moze zmodyfikowac to wiadomo.

Tutaj ten ECU z ABT: http://www.abt-configurator.com/en/Audi/A4/Avant/8K2/18TFSI170

Tapniete z SGS7

Edytowane przez LukiKRK

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A u mnie wyszło tak:

p2judl4y.jpg

Edytowane przez Elvis_P

Opublikowano

A u mnie wyszło tak:

Bardzo mały przyrost momentu... coś nie tak chyba z tym pomiarem. Popatrz na wykres kolegi wyżej jak ładnie urosło...

Opublikowano

Nie ma co porównywać wykresów, bo felipe82 miał silnik dławiony softem.

Ostatecznie wyniki porównywalne.

Opublikowano

No i tu jest multitronik za dużo Nm może nie chciał.

Opublikowano

No i tu jest multitronik za dużo Nm może nie chciał.

No nie chciałem za bardzo podnosić Nm, właśnie przez skrzynię. Niby multikulti wytrzymuje do 400Nm ale wolę tego nie sprawdzać na sobie :).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nagrałem Video jak A4 B8 1.8 TFSI z modem na 212 km się zachowuje na rolkach hamownii obciążeniowej MAHA :)

https://www.youtube.com/watch?v=H9IKb-W5Th8

Opublikowano

Ile ci wyszło Nm, na jakim paliwie robiłeś. 95 czy 98 ?

Jak możesz daj wykres.