Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

90* po przejechaniu 800m..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak jak w temacie.. Po przejechaniu około 1km temperatura wody wg wskaźnika osiąga 90 stopni, po czym dalej dochodzi do 100...

Płyn chłodzący jest, woda w zbiorniczku lekko ciepła, węże z chłodnicy lekko ciepłe...

Czujnik temperatury ?

Edytowane przez Paszo
Opublikowano

Krócieć z tyłu głowicy też ciepły tak jak reszta węży czy gorący. Może pompa wody się rozsypała i nie pompuje albo się coś gdzieś zatkało i jest słaby obieg wody.

Opublikowano

Dokladnie, trzeba zajrzec do pompy wody.

Opublikowano (edytowane)

u mojej mamy w 2.4 tez bardzo szybko sie rozgrzewa temp na klimatroniku czasami dochodzi nawet do 110 stopni w upalne dni a na desce pokazuje 90 i smiga normalnie tak ma kazdy samochod. A jesli masz na desce ze dochodzi do 100 to tak jak kolega pisze pompa wody lub sprawdz chlodnice moze sie zapchała

Edytowane przez bartek1561
Opublikowano

sprawdz chlodnice moze sie zapchała

Po 1 kilometrze ma ponad 90 stopni - nawet jakby nie miał chłodnicy to takiej temperatury normalnie nie zrobi na takim odcinku.

Opublikowano

nie mozliwe ze po 1 kilometrze ma ponad 90 stopni

Opublikowano

Jak pompa wody nie działa to na głowicy moment się zrobi wysoka temperatura a czujnik ma zaraz za głowicą.

Opublikowano

W jaką temperaturę masz w VAGu ?

Opublikowano

też mam podobny problem do Twojego, czasami wskakuje mi temperatura praktycznie odrazu na 90, potem potrafi skokowo wrosnąć do 120 i miga błąd, a po walnięciu w deskę od góry spada momentalnie do 90. Kiedyś mechanik mi mówił że to wina licznika- na climatroniku będzie to samo co na liczniku bo sygnał z czujnika temperatury idzie do dwóch miejsc- do licznika ( a potem z niego do climatronika) i oddzielnie do ECU. Nie wiem tylko jak pozbyć się tego problemu, czy może się obyć bez wymiany licznika