Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRYSKIWACZE W ZDERZAKU ROCZNIK 1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oryginalne Lampy (zespolone) do A4 za 1500 zl (valeo)?

Normalnie mamy zarowke h4. Po zmianie reflektora jest d2s + h7 drogowe. Jesli masz wlaczone mijania (xenon) i wrzucasz dlugie to automatycznie xenon sie wylaczy. Dlatego jest potrzebna modyfikacja :P

ale jak chwilowo wlaczy sie dlugie to xenony nie gasna :)

Opublikowano

Łoles tak jak mowisz, nie gasnie :lol:

[ Dodano: 2006-08-09, 09:35 ]

Zdeniu, jak montowalem swoje, to takie ceny byly od 1800 do 2000 zl zalezy u kogo, byly za 1600 ale uzywki czesto z klejonymi uchwytami itd. takze wolalem doplacici i miec igle. pozdro

Opublikowano

No nie wiem Panowie jak u Was, ale u mnie przy włączonych drogowych w ogóle nie gasną. Zresztą, troche byłoby to uciązliwe nocą np. zmieniając światła z drogowych na mijania, musiałoby minąc parę sekund zanim żarnik ksenonowy ponownie uzyska pełną jasność, przez co chwilowo bylibyśmy "ślepi".

Opublikowano

No nie wiem Panowie jak u Was, ale u mnie przy włączonych drogowych w ogóle nie gasną. Zresztą, troche byłoby to uciązliwe nocą np. zmieniając światła z drogowych na mijania, musiałoby minąc parę sekund zanim żarnik ksenonowy ponownie uzyska pełną jasność, przez co chwilowo bylibyśmy "ślepi".

w tym przypadku chodzi o zarowke H4 w starych lampach Valeo, albo dlugie albo krotkie, ale przy zmanie lamp nalezy jakis przewodzik przepiac na inny pin przy wlaczniku i bedzie git

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zobacz na stan płynu do spryskiwaczy. Jesli jest malo to tez nie pojda

a mozesz bardziej to rozwinac .... na jakiej zasadzie to dziala ze przy malej ilosci plynu pryska na szybe a ksenony zostaja suche :?:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

To wkoncu powinien ten ksenon gasnac przy zmianie z mijania na dlugie czy nie, bo u mnie nie gasnie?

Zdeniu co do tych ori xenonów za 1500zl nowych (oczywiscie mowa o samych lampach bez przetwornic?) to szczerze watpie zeby faktycznie tak bylo. Mnie wyniosly 2000zl lacznie z przetwornicami i zarówkami, a to tylko dlatego ze kupilem poprzez znajomego z serwisu Audi w Niemczech. Poza tym nie spotkalem sie jeszcze ze sklepem motoryzacyjnym sprzedajacym ori xenony. Jak nowe to tylko ASO.

Opublikowano

Xenon nie gaśnie podczas wł. świateł długich.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

jak stara lampa była valeo na H4, to po zamontowaniu xenonów i włączeniu długich, xenon zgaśnie (tzrzeba przełożyć jeden kabelek przy przełączniku)

a jak stara lampa była BOSCH na H7+H7+H1, to przy włączeniu długich, xenon nie zgaśnie

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja mam wielką prośbę. :mysli:

Mam Xenony z S4 i teraz kupiłem oryginalny zderzak ze spryskiwaczami i pompką do zbiorniczka.

Proszę mi powiedzieć czy mogę zamontować tą pompkę w zbiorniczku z płynem do szyb i jak podłączyć się do instalacji. Może lepiej jest zrobić dodatkowy włącznik spryskiwaczy reflektorów? :mysli:

Proszę o szybką odpowiedź bo oddałem już zderzak do malowania.

Pozdrawiam. :a4fan: