Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zakup poduszek silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio w końcu zabrałem się troszeczkę za remont autka a4 b6 1.9 tdi AVB 101KM zrobiłem do tej pory od zakupu 80 tys. km. W obecnej chwili moim priorytetem było wyeliminowanie trybu awaryjnego - gdzie udało mi się z tym uporać, a teraz biorę się za wymianę poduszek silnika prawej oraz lewej, a także poduszki skrzyni. Proszę o pomoc jeśli ktoś jest zorientowany w temacie. Proszę nie pisać w stylu "wydaje mi się że..." własne przemyślenia proszę zachować dla siebie :). Wszystkie naprawy do tej pory jakie miałem robiłem sam, także z tym też dam radę.

A więc:

wskoczyłem do kanału i w pierwszej kolejności pospisywałem numery poduszek jakie mam teraz założone:

-prawa strona poducha bez czujnika z kapturkiem: 8D0199382AE /030128113912/

były 2 numery wykute na aluminiowej części, z tego co kojażę jest to akurat poducha od vw passata z początkiem 8D

-lewa strona z czujnikiem : 8E0199382B / 8E0199379L

- poduszka szkrzyni standard jeszcze oryginał

Potrzebuję o radę ponieważ nie jestem I właścicielem i nie wiem co było wcześniej zakładane zmieniane prawdopodbnie prawa była zmieniana i to od b5 z tego co patrzę na necie:/

Zakupiłem poduszkę skrzyni: lemforder nr 3110501

Tutaj potrzebuję rady : znajomy przywiózł mi z anglii za free nówkę poduchę z kapturkiem bez czujnika AVON o numerze : 8E0199379BH / 080822080809

Po zdjęciu kapturka wygląda identycznie jak ta stara z czujnikiem ale kiedy wsadziłem palce pod prawą poduchę wyczułem że nie ma w 2 miejscach na gumie po przeciwnej stronie takich załamań tylko całościowo jest stożkowa.

Niech mi ktoś napisze gdzie ta poducha powinna isc? czy w a4 b6 poduszki w oryginale wygladaly identycznie tylko ze jedna z czujnikiem druga nie , a w passacie juz sie różniły? I jesli sie okaże że ze ta poducha jest wyłącznie na lewą stronę to po zamontowaniu a zdjeciu tego czujnika drgania ustaną? błąd wiem ze bedzie ale mi to tam lata.

Opublikowano

Poduszki pod silnik tylko ori, na zamiennikach już się nie jeden przejechał :decayed:

Lepiej ori używki niż nowe zamienniki :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Poduszki pod silnik tylko ori, na zamiennikach już się nie jeden przejechał :decayed:

Lepiej ori używki niż nowe zamienniki :whistling:

Jeśli chodzi o poduchy ori to zgadzam się z Tobą. Posiedziałem wczoraj troszeczkę i wychodzi na to że ktoś na prawą stronę wsadził od a4 b5, znalazłem na allegro poduchę z czujnikiem ori za 4 stówki także chyba ją biorę bo wychodzę z założenia że to już będzie siedziało i nie będę tego dotykał do końca posiadania autka. Pytanko ile idzie poduch silnika i skrzyni - tylko 3 ?

Opublikowano

Na przedniej poprzeczce (wzmocnieniu) powinna być jeszcze gumowo-metalowa podpora :)

Tak do końca to nie jestem pewien, do któregoś rocznika była ona na wzmocnieniu, a później z przodu silnika ,albo na odwrót :decayed:

Edytowane przez piotrsob1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Na przedniej poprzeczce (wzmocnieniu) powinna być jeszcze gumowo-metalowa podpora :)

Tak do końca to nie jestem pewien, do któregoś rocznika była ona na wzmocnieniu, a później z przodu silnika ,albo na odwrót :decayed:

No dzięki kolego za info :) sprawdzę to jeszcze

Myślałem żeby kupić używkę, ale na allegro 80 % poduch pochodzą z aut powypadkowych, i to troszkę loteria. Poduchy do 100 zł z czujnikiem w większości przypadków nadają się do kosza, a jak kupić konkretną od b7 to trzeba wybulić ok 250 zl bo od b6 to mija się z celem, lepiej dopłacić i nie bawić się do końca posiadania autka w jakieś wieczne grzebanie

A więc jestem po wymianie poduch. 2 poduchy pod silnik ori avon w tym 1 z czujnikiem koszt 500 zł :D i pod skrzynię lemforder 140 zł. Wszystko tip and top. Wymieniałem każdą poduchę oddzielnie, będę musiał poprawić być może bo czytałem że przed skręceniem należy odpalić furę żeby się silnik ustawił a potem dokręcał czy ktoś wie na ile mam dokręcać śruby kluczem dynanometrycznym czy na wyczucie ?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego, gdzie kupiłeś te poduchy avonu za 500 zł? w tej cenie można kupić te corteco i inne lemfoodery a różnica jakości jest nie do porównania do oryginału:) Jest możliwość kupna takich poduch przez internet czy tylko osobiście w aso?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chcecie tanio poduszki, targujcie się z ASO bądź:

http://www.getem.pl/index.php?action=katalog&kat=5- długie czekanie.

http://www.automor.pl/index.php?lang=pl- tu będzie taniej, i trochę krócej.

cena w tych dwóch sklepach jest zależna od kursu Euro.

Ja za poduchę silnika zapłaciłem ostatnio w ASO 420 zł ;)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Kolego, gdzie kupiłeś te poduchy avonu za 500 zł? w tej cenie można kupić te corteco i inne lemfoodery a różnica jakości jest nie do porównania do oryginału:) Jest możliwość kupna takich poduch przez internet czy tylko osobiście w aso?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Poprostu alledrogo. Na poduchy czaiłem się okolo 2 miechow. kolo wystawiał jakąś lewiznę razej z serwisu audi. Prawą kupiłem za 100 zł ,a z czujnikiem za 350 zł no i wysylki. Podobnie mialem z pompa vacum . Mialem luka z ta wada, a kupilem nowke bosha za 500 zl a chodzily po 1300 w tamtym czasie. Szukajcie a znajdziecie :)

Edytowane przez chrobry9

Opublikowano

Chcecie tanio poduszki, targujcie się z ASO bądź:

http://www.getem.pl/index.php?action=katalog&kat=5- długie czekanie.

http://www.automor.pl/index.php?lang=pl- tu będzie taniej, i trochę krócej.

cena w tych dwóch sklepach jest zależna od kursu Euro.

Ja za poduchę silnika zapłaciłem ostatnio w ASO 420 zł ;)

hej kamil-vag

gdzie w ASO to kupowales? mozesz podac jakas strone?

szukam wlasnie 8E0199379L oraz 8E0199382

dzieki

Opublikowano

Pisz tu: [email protected] Ja z nimi negocjowałem cenę po sprawdzeniu na Getem.pl, to jest ASO.

dzieki, napisalem i czekam na odpowiedz. na Getem.pl niestety nie maja chwilowo.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam. dzisiaj padla mi lewa poducha silnika. raczej bede chcial dwie wymienic . teraz pytanie tylko ori czy ktos wkladal np lemfordera albo innej firmy i jest godna polecenia? lewa 740zl prawa 599zl... wiec sporo kasy. pozdrawiam

Opublikowano

W TDI nie ma kompromisu... albo sprawna ori używka, albo nowa Avon :P

Na zamiennikach może być tylko gorzej...